Zijn de deelnemers uit ‘Married At First Sight’ in het echt getrouwd?

Goed nieuws voor alle MAFS-fans, want op dinsdag 16 januari 2024 is het nieuwe seizoen van Married At First Sight van start gegaan. Ook dit jaar stappen er weer een aantal mensen in het huwelijksbootje. Vanaf dat moment zijn zij door het huwelijk verbonden aan elkaar. Maar zijn alle deelnemers uit Married At First Sight wel écht getrouwd? Of wordt het ja-woord alleen maar ‘alsof’ gegeven?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Nieuw seizoen van ‘Married At First Sight’ van start

Het is alweer een tijd geleden dat we onbekende koppels zagen trouwen. Het vorige seizoen van Married At First Sight eindigde in maart en leverde weer een hoop bijzondere beelden op. MAFS-fans keken dan ook reikhalzend uit naar een nieuw seizoen. Op dinsdag 16 januari 2024 keerde het populaire programma weer terug op tv. Iedere week is het genieten geblazen, want er verschijnt zowel op dinsdag als woensdag een aflevering. In totaal kunnen we elf weken lang alle pasgetrouwde koppels volgen.

Trouwen de koppels in ‘Married At First Sight’ echt?

Het concept van Married At First Sight is duidelijk: trouwen met een volslagen onbekende. De koppels zien elkaar dus pas op de grote dag waar ze volmondig de woorden ‘ja, ik wil!’ tegen elkaar uitspreken. Maar is er sprake van een tv-huwelijk, of worden de deelnemers in het écht aan elkaar verbonden? RTL liet eerder al weten dat de kandidaten van MAFS écht trouwen. Het gaat om een rechtsgeldig huwelijk met huwelijkse voorwaarden. De bruiloft is dus niet alleen maar voor de show.

Uiteraard hoopt iedere kijker op een goede afloop, maar helaas gebeurt het ook dat deelnemers zo snel mogelijk de ringen weer afdoen. Hoe is het dan geregeld met de eventuele scheiding? Gescheiden koppels hoeven geen bezittingen of schulden met elkaar te delen. Alle eigendommen van de deelnemers staan dus los van het huwelijk. Voorafgaand aan de bruiloft ondertekenen alle koppels tevens een testament waarin alles geregeld staat. Alle deelnemers stappen dus helemaal volgens de officiële regels in het huwelijksbootje.

Meer informatie over de serie

In het populaire realityprogramma Married At First Sight worden singles die elkaar nog nooit eerder hebben gezien aan elkaar gematcht door wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers, die door een team van experts aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het allereerst op hun bruiloft. Onder leiding van presentator Carlo Boszhard wagen zij een sprong in het diepe en gaan zij de uitdaging aan. 

TitelMarried At First Sight
Jaar2016-
SoortSerie
Duur9 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality, Romantiek, Datingshow
PresentatorenCarlo Boszhard

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.