In deze films en series spelen de deelnemers van Expeditie Robinson 2022 een rol

Maar liefst negen (!) Nederlandse acteurs hebben dit jaar de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar een onbewoond eiland vertrokken om honger te lijden en bizarre spellen te spelen. We hebben het natuurlijk over de deelnemers van het gloednieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Ben jij benieuwd waar je de acteurs en actrices ook alweer van herkent? In dit artikel zetten we op een rij in welke films en series de deelnemers van dit jaar een rol hebben gespeeld.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

De deelnemers van Expeditie Robinson en waar je ze van kunt herkennen

Influencer Juultje Tieleman, model Rose Bertram, radiopresentatrice (en zus van) Kirsten Westrik, chef-kok London Loy, choreograaf Vincent Vianen, schrijfster Marion Pauw, weerman Dennis Wilt, quizzer Devrim Aslan, zangeres Laura Vlasblom, zwemmer Ferry Weertman, zangeres April Darby en ex-topsporter Chatilla van Grinsven. Dit zijn alle deelnemers van Expeditie Robinson 2022, op de negen acteurs die meedoen na dan. Maar van welke films en series kun je deze acteurs kennen?

1. Liza Sips

Expeditie Robinson 2022 Liza
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Liza Sips is naast presentatrice en schrijfster ook een van de bekendere actrices die dit jaar aan Expeditie Robinson meedoet. Je kent haar ongetwijfeld van haar rol als Vicky Pouw in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar hebt haar misschien ook gezien in een van de nieuwste films van Johan Nijenhuis, Marokkaanse Bruiloft. Andere films waar je haar van kunt kennen, zijn Zwaar Verliefd (het eerste en het tweede deel), Fashion Chicks en App.

2. Susan Radder

Expeditie Robinson hoe laat
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

De 23-jarige Susan Radder vergaarde internationale bekendheid met haar rol in De Slag om de Schelde. Deze film is te vinden in Netflix’ top 10 van best bekeken niet-Engelstalige films aller tijden, en Radder schitterde hierin naast Harry Potter-veteraan Tom Felton. Overigens kun je haar ook kennen uit films als Quiz en All You Need is Love, of van haar rol als Lieke in de immens populaire serie Oogappels.

3. Iliass Ojja

Expeditie Robinson 2022 Iliass
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Mocro Maffia-kijkers zijn maar al te bekend met deze acteur, die al sinds 2018 de rol van Taxi in deze serie speelt. Ook daarvoor heb je hem al voorbij kunnen zien komen, bijvoorbeeld in Shouf Shouf Habibi!, de Carry Slee-film Radeloos en Pizza Maffia. Daarnaast was hij een van de verraders in het Videoland-seizoen van De Verraders, dat eind 2021 van start ging op de streamingdienst.

4. Harry Piekema

Expeditie Robinson 2022 Harry
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Deze acteur is misschien wel de bekendste uit dit hele rijtje, en dit komt vooral omdat hij jarenlang iedere dag op de televisie te zien was. We kennen hem namelijk als de sullige supermarktmanager Henk van Dalen uit de Albert Heijn-reclames. Dat is overigens niet de enige rol die de acteur gespeeld heeft. Je kunt hem kennen van films als Superjuffie en Fissa. Daarnaast is hij nu spreker, regisseur en communicatietrainer. Een bezig bijtje dus!

5. Thijs Boermans

Expeditie Robinson 2022 Thijs
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Acteur en model Thijs Boermans is vooral bekend geworden door zijn rollen in Flikken Maastricht en de boekverfilming De Held. Daarnaast kun je hem ook kennen uit een ándere boekverfilming—de thriller Vals—of van zijn rollen in Oogappels, SpangaS en Keizersvrouwen. Hij is goed bevriend met de vorige winnaar, Robbert Rodenburg, dus wie weet gaat hij het met zijn tips wel heel lang volhouden onder de barre omstandigheden.

6. Dzifa Kusenuh

Expeditie Robinson 2022 Dzifa
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Dzifa Kusenuh ken je misschien eerder van haar presentatieklussen dan van haar acteercarrière, maar dat ze zichzelf actrice mag noemen staat buiten kijf. Net als Liza Sips schitterde ze bijvoorbeeld in Goede Tijden, Slechte Tijden. Verder kun je haar kennen van rollen in de tv-series Casa Loco en De Slet van 6 VWO.

7. Niek Roozen

Expeditie Robinson 2022 Niek
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Hier zien we de eerste bondjes al ontstaan. Niek Roozen speelde namelijk net als Thijs Boermans in Vals en werkte met Dzifa Kusenuh samen voor de tv-serie De Slet van 6 VWO. Dat zijn uiteraard niet het enige projecten van deze acteur, die twee dagen voor de start van het nieuwe seizoen 25 is geworden. Hij brak door met zijn rol in de jeugdserie Brugklas en was daarna te zien in hitfilms als Verliefd op Cuba en de Misfit-filmreeks.

8. Mike Weerts

Expeditie Robinson 2022 Mike
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Bijna twintig jaar geleden was Mike Weerts voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien in de destijds razend populaire serie Onderweg Naar Morgen. Fans van Nederlandse series zullen hem vast ook nog wel herkennen van de hitserie Voetbalvrouwen, waarin hij de rol van Danny Doornbos speelde. Hij heeft verder een flink CV opgebouwd, met rollen in bijvoorbeeld de Netflix-film Ferry, de serie Celblok H en de oorlogsfilm Het Bombardement.

9. Niels Oosthoek

Expeditie Robinson 2022 Niels
Serie: Expeditie Robinson (2022) | Beeld: Jasper Suyk via RTL

Ook Niels Oosthoek is meer presentator van acteur. Als je hem weleens hebt zien acteren, zal het waarschijnlijk in de Carry Slee-film Radeloos zijn—samen met Iliass Ojja, dus hier zien we nog een bondje ontstaan! Verder kwam hij voor in enkele korte films en in de serie Malaika. De kans is daarom ook groter dat je hem kent van het YouTube-kanaal Gierige Gasten of het PowNed-programma Onrecht!.

Expeditie Robinson 2022 is vanaf maandag 29 augustus te zien

Op maandag 29 augustus ging het gloednieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start op RTL 4. Iedere maandag om 20:30 wordt hier een nieuwe aflevering uitgezonden. Online (terug)kijken is ook mogelijk. Zo kun je via streamingdienst NLZIET de tv-uitzendingen live bekijken. Op Videoland verschijnen de episodes op de dinsdag online.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.