Spannende thriller ‘Decision to Leave’ nu online te zien

De spannende Zuid-Koreaanse thriller Decision to Leave wordt overladen met positieve kritieken, kreeg van de recensent van The Guardian vijf sterren en leverde regisseur Chan-Wook Park zelfs de prijs voor Beste Regie op het Cannes Film Festival op. Dat deze film dus een echte aanrader is, staat buiten kijf. Vanaf vandaag is het gelukkig ook mogelijk om hem vanuit huis te streamen, want hij is nu te huur bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Waar gaat ‘Decision to Leave’ over?

“Gorgeously and grippingly made.” Dat zei de recensent van The Guardian over Decision to Leave, die van hen dan ook vijf sterren kreeg. Ook andere recensenten zijn erg positief over de film, die op recensiewebsite Rotten Tomatoes zelfs een score van 94% op de Tomatometer heeft. Regisseur Park Chan-wook, die eerder Oldboy en The Handmaiden maakte, viel er dus ook voor in de prijzen. Decision to Leave is tevens de Zuid-Koreaanse inzending voor de Oscars van 2023.

De romantische thriller vertelt het verhaal van ijverige politie-inspecteur Hae-Joon, die tijdens het onderzoek naar de dood van de man in de ban raakt van diens weduwe. Hoewel haar man van een berg gevallen is, lijkt zij namelijk totaal niet rouwig te zijn. Hae-Joon heeft daarom zo zijn bedenkingen bij haar, maar tegelijkertijd wordt hij ook naar haar toegetrokken. Is hij de volgende?

‘Decision to Leave’ is sinds 9 december te huur bij Pathé Thuis

Vanaf vrijdag 9 december 2022 is het mogelijk om Decision to Leave te huren bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis voor een prijs vanaf €4,99. Eerder kon je hem ook al kopen voor €9,99. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Pathé Thuis maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Decision to Leave van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook (Old boy, The Handmaiden) is een spannend, maar sensueel detectiveverhaal. Met humor en melancholie schept Park Chan-Wook een romantische, intrigerende thriller. De ijverige detective Hae-Joon (Park Hae-Il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-Rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad… Decision to Leave heeft een ingenieuze plot en ziet er schitterend uit.

TitelDecision to Leave
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 18 minuten
TaalKoreaans, Chinees
CategorieDrama, Thriller
RegisseurChan-Wook Park
CastGo Kyung-Pyo, Tang Wei, Park Hae-Il

Synopsis: Cinéart Nederland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.