Dit zijn de deelnemers aan ‘De Slimste Mens’ deze zomer 2024

We hebben nog maar heel even om ons geheugen op te frissen, want we kunnen bijna onze hersenen weer kraken tijdens een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Deze zomer keert het quizprogramma namelijk weer terug op tv. Presentator Philip Freriks zal de kandidaten alle vragen stellen. Hij wordt bijgestaan door jurylid Maarten van Rossem. Maar wie zijn alle deelnemers aan het nieuwe seizoen van De Slimste Mens?

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Op deze datum verschijnt het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’

De Slimste Mens verschijnt ieder jaar twee keer op tv: één keer in de zomer en één keer in de winter. Het winterseizoen is inmiddels op tv verschenen. Acteur Joes Brauers mag zichzelf de Slimste noemen. Hij versloeg fotograaf Jan Dirk van der Burg en cabaretier Tim Hartog in de finale. Nu het zomer is kunnen we ons weer gaan verheugen op een nieuw seizoen. Op maandag 22 juli 2024 is het zover, want dan verschijnt de eerste aflevering van De Slimste Mens op tv. Vanaf dan kijk je weer iedere werkdag naar de populaire kennisquiz.

Wie zijn de deelnemers aan het nieuwe seizoen?

Afgelopen winterseizoen namen onder andere Peter Heerschop, Irene van der Laar en Gavin Reijnders plaats in de drie stoelen. In de eerste aflevering is het de eer aan Appie Mussa, Fay Lovsky en Herman van der Zandt. Zij zullen het tegen verschillende kandidaten moeten opnemen voor een plek in de finaleweek. Laatstgenoemde deelnemer zal in de toekomst vaker te zien zijn bij De Slimste Mens. Hij volgt namelijk Philip Freriks als presentator op bij de kennisquiz. In het overzicht hieronder staan alle kandidaten inclusief waarvan je ze kunt kennen.

Wie?Kun je kennen van…
Afke BovenNOS Journaal
Anne-Maartje LemereisComponist des Vaderlands
Appie MussaTikTokker, Eurovisie Songfestival
Fay LovskyZangeres
Frida BoekePodcast Hoeke En Boeke, boek De Zin En Onzin Van Ons Werkende Leven
GullieFeestzanger, microbioloog
Habtamu de HoopJongste kamerlid, PVDA
Hannah PrinsKlimaatactivist Extinction Rebellion
Hendrik Jan BökkersZanger band Bökkers
Herman van der ZandtPresentator
Imanuelle GrivesActrice
Jet BerkhoutNPO Klassiek
Jimmy DijkFractievoorzitter SP
Julia KoopmanPresentatrice, TikTokker
Khalid Alterch Rapper ICE, acteur Mocro Maffia
Lotfi El HamidiOpinieredactie NRC
Lucretia van der VlootActrice, zangeres
Maartje van de WeteringActrice, zangeres
Max TerpstraVerslaggever
Nicolaas VeulVPRO-programmamaker
Nikki DekkerSchrijver
Noni KooimanKok, schrijver
Pepijn CroneRTL Nieuws
Roelof HemmenPresentator Over De Oceaan, presentator
Sabri Saad El HamusActeur
Sacha BronwasserSchrijver
Soraya VerhoeveProfvoetbalster

Meer informatie over het programma

In De Slimste Mens strijden verschillende deelnemers tegen elkaar in een reeks rondes waarbij ze moeten laten zien hoe slim ze zijn. Geniet van spannende en uitdagende quizvragen en probeer te raden wie er als slimste uit de bus zal komen. Elke aflevering elimineert een deelnemer totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft.

TitelDe Slimste Mens
Jaar2006-
SoortSerie
Duur23 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelshow
PresentatorPhilip Freriks
JuryMaarten van Rossem

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.