Coronathriller ‘De Openbaring’ (2022) vanaf vandaag te zien op Pathé Thuis

De eerste coronathriller van Nederlandse bodem, De Openbaring met Victor Löw, Leny Breederveld en Monic Hendrickx, is vanaf maandag 23 mei te zien op Pathé Thuis. De film is op deze streamingdienst te huur vanaf €4,99, maar je kunt hem ook kopen voor €9,99.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Coronathriller ‘De Openbaring’ met Victor Löw

De coronapandemie en vele lockdowns hebben niemand onberoerd gelaten. Dat dit principe het uitgangspunt zou worden voor een nieuwe coronathriller is dan ook niet gek. Ook in het buitenland verschenen er al op de pandemie gebaseerde films als The Bubble (2022) en Songbird (2020).

In de eerste Nederlandse coronathriller De Openbaring draait het om de overbezorgde Jacob (Victor Löw). Aan het begin van de eerste lockdown verliest hij zijn baan en trekt hij in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Omdat hij doodsbang is dat zij het virus oploopt, gaan ze samen in volledige quarantaine, maar langzaamaan verliest hij zijn grip op de realiteit en raakt hij in de ban van een complottheoreticus die hij op het internet vindt. De vraag wat er gevaarlijker is, het virus of zijn geobsedeerde, paranoïde gedrag, wordt steeds groter.

Deze film, van de hand van regisseur Chris W. Mitchell (De Poel), is een bijzondere combinatie van satire en horror. Naast Victor Löw en Leny Breederveld leveren ook Monic Hendrickx als Jacobs zus en Peter Bolhuis als zijn vader topprestaties af in deze Nederlandse film.

‘De Openbaring’ is vanaf 23 mei te zien op Pathé Thuis

Begin mei verscheen deze film al in een aantal filmtheaters, maar vanaf maandag 23 mei kun je hem ook voor het eerst online streamen op de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. De film is te huur vanaf €4,99 en te koop voor €9,99. Als je besluit om deze coronathriller te huren, dan blijft deze tot 30 dagen beschikbaar in je account. Zodra je de film start, heb je maximaal 48 uur om hem af te kijken. Als je de film koopt, blijft deze voor altijd beschikbaar.

Verhaal en informatie van de film

De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

TitelDe Openbaring
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 33 minuten
TaalNederlands
CategorieThriller
IMDb6,2 uit 12 stemmen
RegisseurChris W. Mitchell
CastVictor Löw, Leny Breederveld, Monic Hendrickx, Peter Bolhuis

Synopsis: Film Events

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.