Eerste Nederlandse Amazon Prime Video-Original oorlogsfilm ‘De Oost’ is vanaf nu te zien

Amazon Prime Video gaat de strijd aan met streamingdiensten als Netflix, Videoland en discovery+ door een eerste hoogsteigen Nederlandse Original-titel aan het aanbod toe te voegen. Vanaf 13 mei 2021 kun je namelijk genieten van de oorlogsfilm De Oost op Prime Video, geregisseerd door Jim Taihuttu en met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en ‘Shooting Star’ Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop).

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

De Oost (film, 2021) op Amazon Prime Video in Nederland

Intussen is bekend geworden welke nieuwe films en series op Prime Video in april 2021 zullen verschijnen, waaronder Tenet, The Shawshank Redemption, Man of Steel, San Andreas, The Notebook, seizoen 1 van Them, Train To Busan II (Peninsula), maar voor mei 2021 is nog maar één enkele titel bekend. Dit wordt ongetwijfeld binnenkort aangevuld met meer bekendmakingen van releases, maar voor nu is in ieder geval een zekerheid dat De Oost vanaf 13 mei 2021 op Prime Video te zien is!

Jim Taihuttu, regisseur van De Oost: “Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden. Naarmate ik er meer over begon te lezen en meer ooggetuigen sprak, werd de wens om als filmmaker iets met dit onderwerp te doen steeds sterker. Dit resulteerde in het verhaal van De Oost.”

Lees ook: onze recensie van De Oost 👀

Verhaal

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Trailer


Details van de film

Titel: De Oost / The East
Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Oorlog, Drama, Thriller
Duur: 2 uur en 17 minuten
Regisseur: Jim Taihuttu
Schrijvers: Mustafa Duygulu, Jim Taihuttu
Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders
IMDb: 7.6 uit 17 stemmen

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in Nederland vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.

Veelgestelde vragen over De Oost op Amazon Prime Video