Alle DC-superheldenfilms in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Met de lancering van de film The Batman van Matt Reeves is het aanbod van live action-superheldenfilms van DC wederom uitgebreid. Naast deze gemaskerde held kent DC echter nog veel meer verschillende ‘super’-filmreeksen. Daarom hebben wij een aantal overzichtelijke lijstjes opgesteld om zo alle films in chronologische volgorde en per reeks te kunnen bekijken. Maar natuurlijk wil je graag de correcte volgorde weten en de streamingdiensten waar je ze online kijken kunt. Ook dat vind je hier terug

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Volgorde van de DCEU films en op welke streamingdiensten je ze online kunt kijken

DC Entertainment is een gespecialiseerde filmstudio die onderdeel uitmaakt van van Warner Bros., waardoor hij onder het aanbod van Warner Bros. Discovery’s streamingdienst HBO Max. Sinds de lancering van dit video on demand-platform zijn er al heel wat van de films online verschenen op HBO Max, maar op sommige titels uit de reeks zullen we nog moeten wachten. Mogelijk zijn de rechten hiervan momenteel (tijdelijk) verkocht aan een andere videodienst. Daardoor zul je in de onderstaande lijsten zien dat ook Amazon Prime Video, SkyShowtime, Viaplay, Videoland en Pathé Thuis de DC-films nog online vertonen.

We beginnen met de meest logische serie films uit het gehele DC-film aanbod. De DCEU (DC Extended Universe) is namelijk de enige reeks binnen het DC-universum waar meerdere films, personages en verhaallijnen samenkomen en waarin gebeurtenissen dus ook binnen dezelfde ‘wereld’ plaatsvinden. De lijst hieronder bevat de titels uit de DCEU op chronologische volgorde (met de juiste verhaallijn) en dus niet op volgorde van releasedatum. Ook is hier te zien waar de films op het moment van schrijven te bekijken zijn. Belangrijk om te vermelden is dat het verhaal van The Batman zich niet afspeelt in het DCEU, maar de plaatsing hiervan in volgorde van films vind je in de alinea hierna.

VolgordeTitelJaarRegisseurOnline kijken
1Wonder Woman2017Patty JenkinsHBO Max en Pathé Thuis
2Wonder Woman 19842020Patty JenkinsHBO Max en Pathé Thuis
3Man of Steel2013Zack SnyderHBO Max en Pathé Thuis
4Batman v Superman: Dawn of Justice2016Zack SnyderHBO Max en Pathé Thuis
5Suicide Squad2016David AyerHBO Max en Pathé Thuis
6Justice League2017Zack SnyderHBO Max en Pathé Thuis
7Zack Snyder’s Justice Lague2021Zack SnyderHBO Max en Pathé Thuis
8Aquaman2018James WanHBO Max en Pathé Thuis
9Shazam!2019David F. SandbergHBO Max en Pathé Thuis
10Birds of Prey2020Cathy YanPathé Thuis
11The Suicide Squad2021James GunnHBO Max en Pathé Thuis
12Black Adam2022Jaume Collet-SerraHBO Max en Pathé Thuis

Zoals je hierboven ziet, zijn alle films uit dit overzicht momenteel ook los verkrijgbaar bij Pathé Thuis. Je kunt ze allemaal terugvinden in de collectie van DC-films op de officiële website.

Volgorde van de overige DC-superheldenfilms en waar je ze kunt kijken

De hiervoor genoemde lijst aan films vinden allen in een gedeelde universum plaats. DC heeft echter buiten deze lijst nog talloze andere superheldenfilms, waaronder titels over de gemaskerde redders in nood Batman en Superman. Deze verschillende reeksen hebben over het algemeen niks met elkaar te maken, tenzij de films vervolgen binnen dezelfde reeksen zijn. Om het overzichtelijk te houden hebben wij de lijst opgesteld aan de hand van releasedatum en dus voor vervolgfilms binnen dezelfde reeks op chronologische volgorde.

VolgordeTitelJaarRegisseurOnline kijken
1Superman1978Richard DonnerHBO Max
2Superman II1980Richard LesterHBO Max
3Superman III1983Richard LesterHBO Max
4Superman IV: The Quest for Peace1987Sidney J. FurieHBO Max
5Batman1989Tim BurtonHBO Max, Viaplay, Videoland en Pathé Thuis
6Batman Returns1992Tim BurtonHBO Max, Viaplay, Videoland en Pathé Thuis
7Batman Forever1995Joel SchumacherHBO Max, Videoland en Pathé Thuis
8Batman & Robin1997Joel SchumacherHBO Max, Videoland en Pathé Thuis
9Catwoman2004PitofHBO Max en Videoland
10Constantine2005Francis LawrenceHBO Max en Pathé Thuis
11Batman Begins2005Christopher NolanHBO Max en Pathé Thuis
12Superman Returns2006Bryan SingerHBO Max en Pathé Thuis
13The Dark Knight2008Christopher NolanHBO Max en Pathé Thuis
14Watchmen2009Zack SnyderAmazon Prime Video, SkyShowtime en Pathé Thuis
15Green Lantern2011Martin CampbellHBO Max en Pathé Thuis
16The Dark Knight Rises2012Christopher NolanHBO Max en Pathé Thuis
17The Batman2022Matt ReevesHBO Max en Pathé Thuis
18DC League of Super-Pets2022Jared Stern & Sam J. LevineHBO Max en Pathé Thuis

In het bovenstaande overzicht zie je dat je door een combinatie van een abonnement op HBO Max en het kijken van losse films via Pathé Thuis alle verschillende superheldenreeksen van DC kunt bekijken. Verder kun je op de website van Streamwijzer ook meer in detail lezen over alle live action-Batman films die beschikbaar zijn bij HBO Max.

Sommige films zijn op het moment van schrijven ook te zien bij SkyShowtime, Viaplay, Videoland en Amazon Prime Video, zoals erachter vermeld staat. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om de DVD of Blu-ray van losse films te bestellen. Dat kan gewoon bij de grote webwinkels, zoals hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl. Veel kijkplezier!

Alle DCEU films gesorteerd op productiejaar

Het komt heel soms voor dat de kijkvolgorde anders is dan de volgorde van productie per jaar. Zo is de ultieme kijkvolgorde van de films uit het Marvel Cinematic Universe en Star Wars soms ook nog een discussiepunt. Bij de DCEU is dit gelukkig net iets minder verwarrend, maar verschilt het productiejaar nog wel eens van de chronologische volgorde binnen de verhaallijnen van de films. Voor alle duidelijkheid hebben wij nog eens alle films binnen de DCEU op volgorde van releasedatum op een rijtje gezet.

 1. Man of Steel (2013)
 2. Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016)
 3. Suicide Squad (2016)
 4. Wonder Woman (2017)
 5. Justice League – (2017)
 6. Aquaman – (2018)
 7. Shazam! (2019)
 8. Birds of Prey (2020)
 9. Wonder Woman 1984 (2020)
 10. Zack Snyder’s Justice League (2021)
 11. The Suicide Squad (2021)
 12. Black Adam (2022)

Het lijkt er verder ook nog op dat het lijstje binnen de DCEU nog verder uitgebreid wordt. De films Shazam: Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle en Aquaman and the Lost Kingdom zijn met een releasedatum in 2023 al binnenkort op komst.

Ook verschillende series gemaakt, vooral te zien op HBO Max

Hierboven vind je natuurlijk alle DC-superheldenfilms, maar er zijn door de jaren heen ook allerlei series gemaakt over de verschillende stripfiguren van DC. Daarvan is een enorme catalogus aan oude en nieuwe titels terug te vinden op de streamingdienst HBO Max. Ga direct naar alles van DC op HBO Max om een inkijkje te krijgen in de beschikbare titels, waaronder Superman & Lois, Watchmen, DMZ, Peacemaker en Stargirl.