Davis Cup Finals 2023: live kijken op tv en online | Tennistoernooi op 21-26 november

Na de bloedstollende groepsfase van de Davis Cup in oktober is het alweer bijna tijd voor de finale van het eindtoernooi. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens de Davis Cup Finals op tv en online kijken kunnen op 21-26 november 2023. Tijdens dit internationale toernooi voor landenteams wordt er in het enkel- en dubbelspel gestreden om de felbegeerde trofee. De competitie staat al sinds 1900 steevast op de kalender en stond eerst bekend onder de naam International Lawn Tennis Challenge. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Davis Cup Finals online kijken op 21-26 november 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het internationale tennistoernooi de Davis Cup Finals per videodienst in Nederland. Nederland trapt af tegen Italië. Je vindt op onze website ook het volledige programma van de finaleronde.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Davis Cup Finals 2023 via Ziggo Sport. Allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het tennistoernooi zijn live te volgen via deze zender. In de programmagids vind je precies welke match wanneer en waar bekeken kan worden. Dit pakket met sportkanalen is ook eveneens via aanvullend verkrijgbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas zijn de wedstrijden tijdens de Davis Cup Finals hier niet te zien. Wel kun je hier kijken naar alle vier de Grand Slam-toernooien en de Laver Cup.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden, maar in het aanbod vind je wel veel andere soorten sportuitzendingen.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van tennis.

Tv-zender die tennis tijdens de Davis Cup Finals 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Ziggo Sport als enige dienst de uitzendrechten van de Davis Cup Finals in 2023 in handen in Nederland. De oranje provider maakt het mogelijk om allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het internationale tennistoernooi live te volgen. Naast de wedstrijden uit de Davis Cup volg je via deze zender ook andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en 500 toernooien en de WTA-matches. Tevens heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in handen van het prestigieuze Engelse Wimbledon. 👉 Ga meteen naar tennis bij Ziggo Sport.

Informatie over dit wereldwijde tennistoernooi

De Davis Cup is een groot internationaal tennistoernooi voor mannen, waarbij er gestreden wordt door verschillende landenteams tijdens het enkel- en dubbelspel. Het gehele tennistoernooi bestaat uit vijf competities. Het hoogste niveau strijdt voor de felbegeerde Davis Cup. De overige niveaus spelen voor promotie of om degradatie naar een lagere klasse te voorkomen.

Dit hoogste niveau staat ook bekend als de Davis Cup Finals. Eerder dit jaar werd van 12-17 september 2023 in vier verschillende speelsteden de groepsfase gespeeld. Hierbij namen vier groepen met ieder vier landenteams het tegen elkaar op in de poulefase, waarbij de twee beste ploegen uit iedere groep zich plaatsten voor de knock-out fase. Deze staat van 21-26 november in Malaga gepland. Na maanden aan spannende rally’s wordt dan eindelijk duidelijk welk land zich tot grote kampioen mag kronen.

CompetitieDavis Cup Finals
SportTennis
DatumDinsdag 21 november tot en met zondag 26 november 2023
Locatie🇪🇸 Málaga, Spanje

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.