Davis Cup Finals 2023: live kijken op tv en online | Tennistoernooi 12-17 september

De US Open is nog maar net voorbij, of het volgende mondiale tennistoernooi staat alweer voor de deur. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden uit de groepsfase tijdens de Davis Cup Finals op tv en online kijken kunnen op 12-17 september 2023. Tijdens dit internationale kampioenschap voor mannen strijden verschillende landenteams tijdens het enkel- en dubbelspel tegen elkaar. Ook Nederland is dit jaar weer van de partij. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Davis Cup Finals (op 12-17 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het internationale tennistoernooi de Davis Cup Finals per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over de Davis Cup Finals 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. In de onderstaande tabel staat per dienst aangegeven of je ernaar kunt kijken.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Davis Cup Finals 2023 via Ziggo Sport. Allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het tennistoernooi zijn live te volgen via deze zender. In de programmagids vind je precies welke match wanneer en waar bekeken kan worden.
⛔️ discovery+Helaas zijn de wedstrijden tijdens de Davis Cup Finals hier niet te zien. Wel kun je hier kijken naar alle vier de Grand Slam-toernooien en de Laver Cup.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden, maar in het aanbod vind je wel veel andere soorten sportuitzendingen.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van tennis.

Tv-zender die tennis tijdens de Davis Cup Finals 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Ziggo Sport als enige dienst de uitzendrechten van de Davis Cup Finals in 2023 in handen in Nederland. De oranje provider maakt het mogelijk om allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het internationale tennistoernooi live te volgen, waaronder de matches van ‘onze’ Nederlandse tennissers. Naast de wedstrijden uit de Davis Cup volg je via deze zender ook andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en 500 toernooien en de WTA-matches. Tevens heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in handen van het prestigieuze Engelse Wimbledon.

Overzicht van zender per wedstrijd

 • Dinsdag 12 september: 🇸🇪 Zweden [0 – 3] 🇨🇱 Chili
 • Dinsdag 12 september: 🇫🇷 Frankrijk [3 – 0] 🇨🇭 Zwitserland
 • Dinsdag 12 september: 🇷🇸 Servië [3 – 0] 🇰🇷 Zuid-Korea
 • Dinsdag 12 september: 🇳🇱 Nederland [2 – 1] 🇫🇮 Finland
 • Woensdag 13 september: 🇨🇦 Canada [3 – 0] 🇮🇹 Italië
 • Woensdag 13 september: 🇦🇺 Australië [1 – 2] 🇬🇧 Groot-Brittannië
 • Woensdag 13 september: 🇪🇸 Spanje [0 – 3] 🇨🇿 Tsjechië
 • Woensdag 13 september: 🇭🇷 Kroatië [1 – 2] 🇺🇸 Verenigde Staten
 • 🟢 Donderdag 14 september: 🇨🇦 Canada – 🇸🇪 Zweden
 • 🟢 Donderdag 14 september: 🇦🇺 Australië – 🇫🇷 Frankrijk
 • 🟢 Donderdag 14 september: 🇨🇿 Tsjechië – 🇰🇷 Zuid-Korea
 • 🟢 Donderdag 14 september: 🇳🇱 Nederland – 🇺🇸 Verenigde Staten
 • 🟤 Vrijdag 15 september: 🇪🇸 Spanje – 🇷🇸 Servië
 • 🟤 Vrijdag 15 september: 🇭🇷 Kroatië – 🇫🇮 Finland

Informatie over de Davis Cup Finals 2023

De Davis Cup is een groot internationaal tennistoernooi voor mannen, waarbij er gestreden wordt door verschillende landenteams tijdens het enkel- en dubbelspel. De competitie staat al sinds 1900 steevast op de kalender en stond eerst bekend onder de naam International Lawn Tennis Challenge. Het gehele tennistoernooi bestaat uit vijf competities, waarbij het hoogste niveau strijdt voor de felbegeerde Davis Cup. De overige niveaus spelen voor promotie of om degradatie naar een lagere klasse te voorkomen.

Het hoogste niveau staat bekend als de Davis Cup Finals. Deze staan dit jaar gepland van 12-17 september 2023 in vier verschillende speelsteden: Bologna, Manchester, Valencia en Split. Hierbij nemen vier groepen met ieder vier landenteams het tegen elkaar op in de poulefase, waarbij de twee beste ploegen uit iedere groep zich plaatsen voor de knock-out fase. Deze wordt later dit jaar van 21-26 november in Malaga georganiseerd.

CompetitieDavis Cup Finals
SportTennis
DatumDinsdag 12 september t/m zondag 17 september 2023
LocatieBologna (IT), Manchester (EN), Valencia (SP) en Split (KR)

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.