Ontroerende docu over Harry Potter-stuntdubbel nu te zien

Als je Harry Potter-fan bent ken je de naam van hoofdrolspeler Daniel Radcliffe vast wel, maar heb je ook weleens van David Holmes gehoord? Hij was tien jaar lang de stuntdubbel van Daniel, totdat hij op tragische wijze verlamd raakte. In David Holmes: The Boy Who Lived wordt zijn verhaal verteld en komt ook Daniel Radcliffe zelf aan het woord. Je bekijkt het sinds vanmorgen op HBO Max.

Dit is het verhaal van David Holmes

In 2001 was de eerste Harry Potter-film te zien… en de rest was geschiedenis. Er volgden nog zeven films, een musical en binnenkort komt er een serie. Maar dit alles was niet mogelijk geweest zonder David Holmes. Hij wist als negentienjarige tienergymnast de rol van stuntdubbel van Daniel Radcliffe te veroveren en bracht alle betoverende stunts tot leven. Al die vliegende bezems en heftige gevechten met Voldemort waren zonder de onverschrokken Brit niet mogelijk geweest.

De eerste zes films stond David de acteur die Harry Potter vertolkte bij, maar tijdens het filmen van Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 sloeg het noodlot toe: hij brak zijn nek, liep ernstig ruggenmergletsel op en raakte verlamd. Zijn carrière was direct voorbij.

Ontroerende docu ‘The Boy Who Lived’ nu te zien

Daniel Radcliffe heeft het verhaal van David gevangen in de documentaire David Holmes: The Boy Who Lived. We zien beelden uit Davids huidige leven, maar worden ook mee terug genomen naar de opnames van de Harry Potter-reeks en de gevaarlijke stunts die daar werden uitgevoerd.

Ook nemen David, Daniel en andere betrokkenen plaats voor de camera om het bijzondere verhaal te vertellen. De ontroerende documentaire verscheen op donderdag 16 november op HBO Max.

→ Wil je Harry Potter weer eens zien? Bekijk nu alle films op Pathé Thuis 🧙

Alle films en series die op HBO Max verschijnen in november

Benieuwd naar alles wat er nog komen gaat? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort zullen verschijnen.

We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwe streamingdienst via de informatiepagina over HBO Max. Verder kun je in de Facebook groep met HBO Max-kijkers allemaal tips en tricks met anderen bespreken. En natuurlijk vind je via de website en alle social media-kanalen van Streamwijzer alles over deze videodienst.


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.