10x Adembenemende Natuurdocumentaires van Sir David Attenborough

Het is Earth Day 2021! Een dag waarop we stil staan bij de pracht en praal die de natuur van de aarde ons te bieden heeft, maar ook waarop we nog eens extra nadenken over de manier waarop ons consumentengedrag die natuur stap voor stap wegvaagt. Wie kan dat beter dan de Britse Sir David Attenborough met zijn adembenemende natuurdocumentaires. In dit artikel vind je een overzicht van zijn mooiste docu’s die momenteel op Netflix en discovery+ te bewonderen zijn. Veel kijkplezier!

10x Natuurdocumentaires van Sir David Attenborough op Netflix en discovery+

Bekijk hieronder onze 10 kijktips voor Sir David Attenborough’s natuurdocumentaires op Netflix en discovery+. De programmamaker en presentator heeft namelijk voor zowel Netflix als de BBC (laatstgenoemde programma’s zijn voornamelijk te zien op discovery+) veel natuurdocu’s gemaakt. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. Life in Colour with David Attenborough (Netflix)

In deze driedelige serie, die op deze Dag van de Aarde in première gaat, reist David Attenborough de wereld rond, van de regenwouden van Costa Rica tot de besneeuwde Schotse Hooglanden, om de buitengewone en nog nooit eerder vertoonde manieren te onthullen waarop dieren kleur gebruiken.

Met behulp van revolutionaire cameratechnologie die speciaal voor deze serie is ontwikkeld, zullen kijkers ervaren hoe kleuren die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog een vitale rol spelen in de interacties tussen dieren. Van de schijnbaar magische ultraviolette signalen op de vleugels van een vlinder tot het verrassende maar cruciale doel achter de strepen van een Bengaalse tijger, er ligt een verborgen wereld van kleur te wachten om ontdekt te worden.

De serie is op Earth Day 2021, 22 april, live gegaan bij Netflix. Je kunt dus pas vanaf vandaag genieten van Life in Colour met David Attenborough.

2. Africa (discovery+)

In deze kaskraker onthult de Natural History Unit van de BBC Afrika zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. Dit is een reis door vijf verschillende regio’s van een geweldig continent, die je naadloos van het wilde terrein van buitengewone landschappen naar intieme ontmoetingen brengt met zijn betoverende wezens.

3. Planet Earth (discovery+)

De makers van The Blue Planet presenteren het epische levensverhaal op aarde. Drie jaar productie, meer dan 2000 dagen in het veld, met 71 cameramensen die filmen op 204 locaties in 62 landen, dit is het ultieme portret van onze planeet. Een verbluffende televisie-ervaring die zeldzame actie, onvoorstelbare schaal, onmogelijke locaties en intieme momenten combineert met de meest geliefde, wildste en meest ongrijpbare wezens van onze planeet.

4. Planet Earth II (discovery+)

Tien jaar geleden herdefinieerde Planet Earth het filmen van natuurlijke historie en gaf ons het ultieme portret van het leven op aarde. Tien jaar later betekent de ongekende vooruitgang in zowel filmtechnologie als ons begrip van de natuurlijke wereld dat we onze planeet opnieuw vanuit een volledig nieuw perspectief kunnen onthullen. In een van de meest ambitieuze mijlpalenreeksen stelt Planet Earth II ons in staat de wereld te ervaren vanuit het oogpunt van de dieren zelf.

5. Our Planet (Netflix)

Deze achtdelige serie verkent de unieke en kostbare wonderen van onze natuurlijke wereld van de makers van de bekroonde serie Planet Earth. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds combineert Our Planet verbluffende fotografie en technologie met een ongekende, nog nooit eerder gefilmde blik op de overgebleven wildernisgebieden van de planeet en hun dierlijke bewoners.

Het ambitieuze vier jaar durende project is gefilmd in 50 landen op alle continenten van de wereld, met meer dan 600 bemanningsleden die meer dan drie en een half duizend filmdagen hebben gemaakt, en zal zich richten op de breedte van de diversiteit van habitats over de hele wereld, van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot de uitgestrekte landschappen van Afrika en de diverse jungles van Zuid-Amerika.

6. Blue Planet (discovery+)

Van ijzige poolzee tot stralende turquoise koraalriffen; deze serie laat zien hoe wezens uit de diepzee zich moeten aanpassen om te overleven.

7. Blue Planet II (discovery+)

Sinds Blue Planet in 2001 werd uitgezonden, is ons begrip van het leven onder de golven volledig veranderd. Reizend van de ijzige poolzeeën naar de levendige blauw van de koraalatollen, deelt deze serie deze verbazingwekkende nieuwe ontdekkingen.

8. Life (discovery+ en Netflix)

Boordevol opwinding, openbaring en entertainment – en verbluffende ‘primeurs’ op het scherm – deze adembenemende tiendelige kaskraker brengt je 130 ongelooflijke verhalen van de grenzen van de natuurlijke wereld. Ontdek de glorieuze verscheidenheid aan leven op aarde en de spectaculaire en buitengewone tactieken die dieren en planten hebben ontwikkeld om in leven te blijven.

Discovery+ heeft de rechten van deze BBC-serie aangekocht, net als de uitzendrechten van andere BBC-programma’s van Sir David Attenborough. Daarnaast is Life echter ook hier op Netflix te bekijken.

9. Frozen Planet (discovery+)

Begin aan de reis van je leven, want de veelgeprezen Natural History Unit van de BBC neemt je mee op een spectaculaire poolexpeditie naar een adembenemend landschap dat de meeste mensen nooit zullen ervaren. Deze monumentale serie is ambitieus en episch van omvang en is het ultieme portret van de grote wildernis van de Noordpool en Antarctica voordat ze voor altijd veranderen.

10. David Attenborough: A Life On Our Planet (Netflix)

De ene man heeft meer van de natuurlijke wereld gezien dan de andere. Deze unieke speeldocumentaire is zijn getuigenverklaring. In zijn 93 jaar heeft David Attenborough elk continent van de wereld bezocht, de wilde plaatsen van onze planeet verkend en de levende wereld in al zijn verscheidenheid en verwondering gedocumenteerd. Nu denkt hij voor het eerst na over zowel de bepalende momenten van zijn leven als naturalist als over de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

Eerlijk, onthullend en urgent. David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig verslag uit eerste hand over de impact van de mensheid op de natuur en een boodschap van hoop voor toekomstige generaties. De film is gemaakt door de bekroonde natuurhistorische filmmakers Silverback Films en de wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie WWF en wordt geregisseerd door Alastair Fothergill, Jonnie Hughes en Keith Scholey en Executive Produced by Colin Butfield.

De gevierde Britse naturalist Sir David Attenborough heeft een omroepcarrière van meer dan acht decennia. Hij heeft elk continent van de wereld bezocht, de wilde plaatsen van onze planeet verkend en de wonderen van de levende wereld aan het publiek over de hele wereld gebracht door middel van baanbrekende natuurhistorische series. Zijn werk omvat: Life on Earth, Planet Earth en meer recentelijk de Netflix originele documentaire serie Our Planet.

Meer natuurdocumentaires van Sir David Attenborough

Sir David Attenborough heeft heel wat natuurdocumentaires gemaakt, waarvan het gros voor de BBC en Netflix zijn geproduceerd. De Netflix-docu’s zijn natuurlijk op deze streamingdienst te bekijken en de BBC-programma’s zijn voor het grootste deel aan discovery+ verstrekt. Dat is de streamingdienst voor real-life entertainment en zij hebben een aparte categorie voor BBC-programma’s, waarin je alle documentaires van de BBC kunt bekijken. Zo ook alles van Sir David Attenborough wat op de streamingdienst te zien is.

Meer films en series over de natuur op andere streamingdiensten

Op alle streamingdiensten zijn wel een paar films en series over de natuur terug te vinden. Bekijk in ons artikel de beste streamingdiensten in Nederland en check vooral even in het aanbod van je video on demand-platforms wat voor oogverblindende programma’s er allemaal te vinden zijn. Veel kijkplezier!