Alles over Dave Roelvink

Sinds begin deze maand is Daddy Dave, de gloednieuwe realityserie over de zoon van volkzanger Dries Roelvink, te zien bij discovery+. Dave Roelvink heeft eerder voor veel opschudding in de media gezorgd. Onderwerpen zoals zijn tanden, rijbewijs en andere incidenten zijn daar enkele voorbeelden van. Hier lees je alles over Dave Roelvink.

Dave Roelvink biografie

✍️ NaamDave Roelvink
❤️ VriendinJazzlyn Dusoswa
🏠 GeboorteplaatsAmsterdam
📅 Geboortedatum13 maart 1994
📜 Leeftijd27 jaar*
📏 Lengte1.88m (geschat)
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📍 WoonplaatsLandsmeer
📸 Instagram@daveroelvink
👶 KindDean Roelvink
* Op het moment van schrijven

Eigen realityserie ‘Daddy Dave’ bij discovery+

Veel mensen kennen Dave Roelvink als de zoon van volkszanger Dries Roelvink. Dave is daarnaast ook bekend als model en DJ. Maar voor Dave is het nu de tijd om zijn wilde haren te verliezen, aangezien hem nu een leven als kersverse vader met allerlei nieuwe verantwoordelijkheden staat te wachten. De getatoeëerde Dave schittert in deze tijd in zijn eigen realityserie Daddy Dave bij discovery+. Wij laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

De spanning is direct vanaf het eerste moment van de serie voelbaar. In aflevering 1 beginnen namelijk meten met de weeën van Dave’s vriendin Jazzlyn. Vervolgens komt er na vele uren bevalling eindelijk de geboorte van Dave en Jazzlyn’s baby. Hij wordt Dean genoemd, naar de overleden oma Dien van Dave. Bij thuiskomst staat dan ook de hele familie klaar om de baby te bewonderen.

Daarna begint het ‘jongleren’ van verantwoordelijkheden voor Dave pas echt. Wanneer Dave zijn zoon Dean ’s avonds de fles geeft, lijken de rollen namelijk behoorlijk te zijn omgedraaid. Hoe gaat Dave dit in godsnaam combineren met zijn carrière als DJ nu hij vader is geworden? Gelukkig kun je altijd bij je eigen ouders terecht voor advies en schiet zijn vader Dries ten hulp. In de serie zien we hoe Dave en zijn vriendin Jazzlyn met de nodige hulp van vrienden en familie de uitdagingen van het nieuwe ouderschap aangaan.

De tanden van Dave en zijn broer Donny

Zoals eerder gezegd, zijn Dave Roelvink en ook zijn broertje Donny vaak met ophef in de media verschenen. Één recent onderwerp was hun nieuwe setje tanden. Dave en zijn broertje Donny waren door een Turkse tandartskliniek benaderd. Ze zouden in ruil voor promotie op Instagram namelijk beiden een gratis wit gebit krijgen. Niet snel daarna werd Dave gefotografeerd met een een gebroken tand. Volgens veel tandartsen in Nederland was deze ingreep voor de twee broertjes ook helemaal niet nodig en zullen zij waarschijnlijk de rest van hun leven moeten blijven betalen om de facings van hun ‘Hollywood smile’ te onderhouden.

Na zijn reis naar Turkije zou de zoon van Dries Roelvink ook de verplichte quarantaineperiode vanwege de coronacrisis niet hebben gerespecteerd. Na één dag plaatste hij namelijk selfies vanuit een bootje op Instagram. Ook dit was niet de eerste keer dat Dave kritiek kreeg tijdens de coronapandemie. Sander Schimmelpenninck haalde ook flink uit naar de BN’er, nadat hij op een sensationele manier verslag deed van de rellen in Amsterdam in januari 2021.

Auto’s in de prak en afpakken van zijn rijbewijs

Tijdens een aflevering van de serie De Kluis, waarin BN’ers zoveel mogelijk goudstaven uit een kluis moeten stelen, kwam er via gast Monica Geuze naar buiten dat Dave Roelvink’s zijn rijbewijs is afgepakt. In 2018 raakte hij zijn rijbewijs ook al eerder kwijt, nadat hij schijnbaar betrapt werd op het rijden onder invloed.

Dat het niet altijd volgens het boekje ging bij Dave is inmiddels wel duidelijk. Al heeft hij ook aan de andere kant van de autoriteit gestaan. Namelijk tijdens zijn deelname aan ‘Special Forces VIPS‘, een realityshow van Videoland. In het programma gingen tien BN’ers de uitdaging aan om gezamenlijk een zware training te volgen die gelijk zou staan aan wat de special forces moeten doorstaan. In de onderstaande tweets is te lezen dat de fans in ieder geval over Dave zijn optreden in de serie positief te spreken waren.

Dave Roelvink als realityster

Dave Roelvink is als de zoon van Dries, model en DJ al flink bekend. Maar daarnaast is Dave inmiddels ook een flinke realityster. Zo deed hij eerder mee aan de survivalspelshow Expeditie Robinson, een programma waarin een groep van zestien tot twintig deelnemers naar een onbewoond eiland afreist. De deelnemers worden op het eiland in twee kampen verdeeld: kamp Noord en kamp Zuid. In deze twee kampen, elk op een ander eiland, moeten de deelnemers zien te overleven met weinig voedsel en alle gevaren van dien.

Leeftijd en lengte van Dave Roelvink

Verder zijn er opvallend veel mensen benieuwd naar hoe oud Dave inmiddels is en wat zijn lengte is. Dus laten we beginnen met het antwoord op de vraag: hoe oud is Dave Roelvink? Op het moment van schrijven is Dave 27 jaar, maar Dave zal over een aantal dagen 28 worden. Over de precieze lengte van Dave is er nog wat onduidelijkheid, al heeft hij eerder zelf gezegd dat hij net onder de 1.90m zit. Dit kwam naar buiten toen er in de media werd gesproken dat hij was aangekomen. Hoeveel daarvan waar was, is niet duidelijk.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.