Wanneer wordt de finale van de KNVB Beker in 2024 gespeeld?

Voetballiefhebbers kunnen hun geluk niet op, want naast de vele wedstrijden uit de Eredivisie is ook het KNVB Beker-toernooi inmiddels in een zeer spannende laatste fase beland. Veel mensen beginnen dus uit hoop benieuwd te raken wanneer de grote finale van de KNVB Beker in 2024 op de planning staat. In dit artikel zetten we de exacte datum van dit Nederlandse voetbalspektakel voor je op een rij. Alle aankomende wedstrijden op weg naar de KNVB Beker kijk je ook tijdens het nieuwe seizoen weer via ESPN. Die kanalen zijn onder andere gratis te ontvangen via de streamingdienst CANAL+.

In het kort: wat is de KNVB Beker?

De KNVB Beker is een bekertoernooi dat al sinds 1899 bestaat en georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandse voetbalbond. De strijd om de ‘zilveren dennenappel’ is daarmee direct de oudste nog bestaande voetbalcompetitie uit ons koude kikkerlandje. Voor alle teams staat er veel op het spel, want de winnaar van dit bekertoernooi speelt niet alleen tegen de huidige landskampioen om de Johan Cruijff Schaal maar plaatst zich ook direct voor de play-offs van de Europa League.

Afgelopen editie van de strijd om de KNVB Beker

Tijdens de afgelopen KNVB Beker finale stonden PSV en Ajax tegenover elkaar. Duizenden toeschouwers zagen hoe beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Net voor de rust maakten de Amsterdammers door een goal van Steven Bergwijn de openingstreffer. Toch lieten de Eindhovenaren het daar niet bij zitten, want in de tweede helft brachten zij de score gelijk. Ook na verlenging bleef de stand 1-1, waardoor er penalty’s aan te pas moesten komen. Na een zinderende reeks strafschoppen trok PSV aan het langste eind. Door deze overwinning mocht de ploeg uit Eindhoven de zilveren trofee voor de 11de keer in ontvangst nemen.

Datum: KNVB Beker finale in 2024

Maar wanneer staat de volgende grote finale op de planning? Voorafgaand aan de exacte datum konden we al een goede gok doen, aangezien de wedstrijd voorheen vaak op Hemelvaartsdag werd gespeeld. Tegenwoordig is de match echter naar voren gehaald, zodat deze voor de play-offs van de Eredivisie plaatsvindt. Dit zal volgend jaar ook het geval zijn.

Pak je agenda er maar alvast bij, want de finale staat gepland op zondag 21 april 2024. Het tijdstip en de locatie zijn ook al bekend. Deze match wordt namelijk traditiegetrouw in de Kuip gespeeld. Als alles volgens schema verloopt, trappen de twee teams om 18:00 uur af.

Schema: alle wedstrijden tijdens de KNVB Beker op rij

Voordat het zo ver is zullen we eerst moeten kijken welke twee teams het uiteindelijk tegen elkaar op gaan nemen. De amateurteams moesten eerst nog twee kwalificatierondes overleven, voordat zij zich konden plaatsen voor de eerste fase van het bekertoernooi. Feyenoord, AZ, PSV en Ajax stroomden pas in tijdens de tweede ronde, omdat zij door hun deelname aan de Europese competities zijn vrijgesteld van de eerste reeks matches. In het schema hieronder zijn alle data terug te vinden waarop de wedstrijden uit de KNVB Beker in 2023 en 2024 worden gespeeld.

RondeLotingSpeeldata
⚽️ Eerste kwalificatieronde4 juli 202312/13 augustus 2023
⚽️ Tweede kwalificatieronde14 augustus 202319/20 september 2023
1️⃣ Eerste ronde23 september 202331 oktober, 1/2 november 2023
2️⃣ Tweede ronde4 november 202319/20/21 december 2023
8️⃣ Achtste finales23 december 202316/17/18 januari 2024
¼ Kwartfinales20 januari 20246/7/8 februari 2024
½ Halve finales10 februari 202427/28/29 februari 2024
🏆 Finale10 februari 202421 april 2024

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.