‘Vikings: Valhalla’ is vanaf februari te zien bij Netflix

Eindelijk kan het aftellen beginnen! De Netflix-serie Vikings: Valhalla heeft een release datum gekregen en daar hoeven we niet heel lang meer op te wachten. Vanaf 25 februari 2022 stream je het eerste seizoen van de vikingserie bij de streaminggigant.

Netflix maakt release datum van ‘Vikings: Valhalla’ bekend: 25 februari 2022

In een tweet bomvol info liet Netflix onder andere weten dat het derde seizoen van Locke & Key in 2022 al online zal verschijnen, maar ook dat in de zomer van dat jaar seizoen 4 van Stranger Things en het derde seizoen van The Umbrella Academy live zullen komen. Verder is er natuurlijk de definitieve datum van Vikings: Valhalla te vinden: vrijdag 25 februari 2022.

Verhaal: hier gaat de vikingserie ‘Valhalla’ over

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Als de spanningen tussen de Vikingen en de Engelse koninklijken een bloedig breekpunt bereiken en als de Vikingen zelf botsen over hun tegenstrijdige christelijke en heidense overtuigingen, beginnen deze drie Vikingen aan een epische reis die hen over oceanen en door slagvelden zal voeren, van Kattegat naar Engeland en verder, als ze vechten voor overleving en glorie. Valhalla, dat zich meer dan honderd jaar na het einde van de originele Vikings-serie afspeelt, is een nieuw avontuur dat historische authenticiteit en drama combineert met grimmige, meeslepende actie.

Eerder kwamen we te weten dat de opnames van S2 er nu al op zitten

Een paar weken geleden lieten we al weten dat de opnames van Vikings: Valhalla S2 erop zitten. Een stuntvrouw schreef in een bericht op Instagram: “Seizoen 2 van het aankomende @netflixvalhalla is net afgerond! Ik had het genoegen om samen met mijn Ierse broers/zussen aan de show te werken en het wordt EPIC! Vooral met Die Hard’s Jeb Stuart aan het roer 🔥🔥🔥 S1 komt in 2022 💥💥💥 Dank jullie wel @swordmasterinc, altijd een genoegen ⚔🛡”

Begin september werd door het Twitter-account van Visit Wicklow, een gebied in Ierland vlakbij Dublin, nog een foto gedeeld van het filmen van de Netflix-serie. In een paar maanden tijd blijkt dit proces dus te zijn afgerond en nu is duidelijk dat het om het shooten van seizoen 2 ging.

Verder was ook al bekend geworden dat er minstens 3 seizoenen op komst zijn van Vikings: Valhalla. De productie van een eerste, tweede én derde seizoen schijnen al vóór de publicatie van S1 groen licht te hebben gekregen. De 24 afleveringen van de Vikingserie die zouden zijn besteld blijken voor 3 seizoenen in het productieschema staan.

Bekijk alvast de eerste beelden

Hieronder kun je de allereerste beelden vinden van Vikings: Valhalla. Deze werden tijdens het wereldwijde Netflix-fanevenement TUDUM met ons gedeeld. Zodra we meer weten over de lancering van de serie, zullen we het laten weten via de pagina over Vikings: Valhalla seizoen 1 op Netflix.


Synopsis: Netflix