Waar en wanneer is de Super Bowl in 2024?

Afgelopen februari zagen miljoenen kijkers hoe de Kansas City Chiefs voor de derde keer de Super Bowl wisten te winnen. Naast deze zinderende match zorgde Rihanna tijdens de halftime show voor een spectaculair optreden. Nu een van de grootste sportevenementen van het jaar al een tijdje geleden is, vragen steeds meer mensen zich af waar en wanneer de Super Bowl in 2024 wordt gehouden. In dit artikel geven we je de exacte datum van de NFL-finale en kom je meer te weten over het Amerikaanse spektakel. De uitzendrechten liggen bij ESPN, waardoor je onder andere gratis via CANAL+ naar het evenement kunt kijken.

In het kort: wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de American football-finale die elk jaar in februari wordt georganiseerd. De wedstrijd tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference wordt ook wel gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse sportevenementen. De Super Bowl wordt zelfs zo belangrijk geacht, dat het als een officieuze nationale feestdag wordt gezien. Het is dan ook niet gek dat de wedstrijd samen met de Champions League-finale en Olympische Spelen tot de best bekeken sportprogramma’s te wereld hoort. De strijd van de 58e editie van de Super Bowl wordt aangeduid met de Romeinse cijfers LVIII.

Tijdens American football-wedstrijden worden er in de rust zogeheten halftime shows gegeven. Tijdens deze show treedt een artiest op en zorgt daarmee voor het entertainment tussen de twee wedstrijd helften door. De halftime show wordt door veel mensen zelfs als hét hoogtepunt tijdens de Super Bowl gezien en volgend jaar wordt het optreden door Usher verzorgd.

Wat is de datum van de Super Bowl in 2024?

Inmiddels is de datum van de Super Bowl in 2024 officieel bekend. Vooraf aan het Amerikaanse evenement konden we al een aardige gok doen, aangezien de finale sinds 2022 op de tweede zondag van februari wordt gespeeld. Zo vond de afgelopen editie plaats op 12 februari, waardoor wij in Europa door het tijdsverschil net na middernacht naar het spektakel konden kijken. Omcirkel alvast zondag op maandagnacht van 11-12 februari 2024 in je agenda, want dan vindt de 58e editie van de Super Bowl plaats.

Wie we in de finale zien, was lange tijd nog spannend. Het American Football-seizoen startte namelijk in september, waarna 32 teams in de NFC en AFC strijdden voor een plek in de play-offs. Deze belangrijke matches werden in januari gespeeld. Na deze spannende wedstrijden weten we welke twee teams de NFL-finale spelen: de San Francisco 49ers vs. Kansas City Chiefs.

Waar wordt de Super Bowl in 2024 gehouden?

Nu we de exacte datum weten, moeten we er alleen nog achterkomen waar het Amerikaanse evenement plaatsvindt. De locatie van het stadion wordt meestal 3 tot 5 jaar van tevoren bekendgemaakt. Oorspronkelijk zou de finale van het toernooi in 2024 gespeeld worden in New Orleans, een stad in de Amerikaanse staat Louisiana. Deze plannen zijn echter opgeschoven naar 2025.

Waar de Super Bowl dan wel wordt gehouden? In 2024 zal gokstad Las Vegas de gelukkige host zijn van het sportfestijn. De wedstrijd zal worden gespeeld in het Allegiant Stadium. Dit stadion heeft een capaciteit van 65.000 toeschouwers. Bij grote evenementen kunnen ze dit tevens uitbreiden naar 71.835, waardoor meer fans een ticket voor de Super Bowl kunnen bemachtigen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.