Netflix bevestigt releasedatum van slotseizoen ‘The Last Kingdom’: 9 maart 2022

Het zal een bitterzoete lancering zijn, want het vijfde seizoen van de hitserie The Last Kingdom zal ook meteen de laatste zijn. Gelukkig zullen de nieuwe afleveringen wel razendsnel naar Netflix komen nu. Je kunt vanaf woensdag 9 maart 2022 op de streamingdienst genieten van het slotstuk.

Vijfde en laatste seizoen van ‘The Last Kingdom’ komt op 9 maart naar Netflix

De aanloop naar deze release heeft een tijd geduurd, want in juli 2020 kregen we voor het eerst te horen dat The Last Kingdom nog een laatste keer zou terugkeren naar Netflix voor een vijfde seizoen (afgezien van de later aangekondigde vervolgfilm ‘Seven Kings Must Die’). Een jaar later, in juni 2021, werd bekendgemaakt dat ook de opnames van het vijfde seizoen inmiddels zijn afgerond.

Maar gisteren kwam eindelijk het goede nieuws naar buiten dat er een datum was voor het slotseizoen. Op 9 maart 2022 komt The Last Kingdom seizoen 5 naar Netflix. Zo is te zien in de onderstaande tweet van het officiële kanaal van de hitserie. Ook de perswebsite van Netflix bevestigt deze release datum. Seizoen 5 zal 10 afleveringen bevatten.

Verhaallijn is ook al bekendgemaakt

We weten ook al waar het laatste seizoen van de serie over zal gaan. Er zijn jaren verstreken sinds de gebeurtenissen van het vorige seizoen en koning Edward is nog steeds bezig met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen en de droom van zijn overleden vader te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen de Denen en de Saksen heerst, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand. Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Heer Aethelhelm heeft ambities om zijn kleinzoon Aelfweard, Edwards andere zoon, te laten regeren.

We volgen Uhtred terwijl hij het opneemt tegen zijn grootste vijanden, en onmetelijke verliezen lijdt, op zijn zoektocht naar het vervullen van zijn lot. Ondertussen bewandelt Edward een dunne lijn tussen vredeshandhaver en autoritair als hij vecht om de verscheurde koninkrijken van het land samen te brengen. In een verrassende wending van het lot, ontdekt Uhtred dat de zoektocht om Engeland te verenigen wel eens verbonden zou kunnen zijn met zijn eigen persoonlijke lot.

Mix van terugkerende en nieuwe cast

Natuurlijk zal Alexander Dreymon zijn rol als Uhtred opnieuw vervullen, maar daarnaast keren ook Emily Cox (Brida), Eliza Butterworth (Aelswith), Mark Rowley (Finan), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Adrian Schiller (Aethelhelm), Cavan Clerkin (Pyrlig), Millie Brady (Aethelflaed), Timothy Innes (King Edward), Ewan Mitchell (Osferth) en James Northcote (Aldhelm) terug in de cast.

De nieuwe acteurs zijn Ewan Horrocks (Aelfweard), Harry Gilby (Aethelstan), Patrick Robinson (Father Benedict), Harry Anton (Bresal), Rod Hallett (Constantin), Ryan Quarmby (Cynlaef), Sonya Cassidy (Eadgifu), Micki Stoltt (Rognvaldr), Phia Saban (Aelfwynn) en Jaakko Ohtonen (Wolland).

Netflix brengt eerste beelden van slotseizoen ‘The Last Kingdom’ naar buiten

Benieuwd naar een paar beelden om alvast in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen? Ook die hebben we al voor je. Hieronder is de eerste trailer te zien van het vijfde en allerlaatste seizoen van The Last Kingdom.


Synopsis: Netflix