Op deze datum speelt Nederland de eerste wedstrijd op het EK Voetbal 2024

Na de loting voor de groepsfase van het EK Voetbal 2024 kunnen veel fans nauwelijks meer wachten tot het Europese voetbalspektakel losbarst. We moeten echter nog wel nog een paar maanden geduld hebben. Het Europees kampioenschap gaat namelijk op vrijdag 14 juni 2024 van start. Men vraagt zich echter af wanneer het Nederlands elftal in actie komt. In dit artikel vertellen we je alles over de datum van de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal en kom je meer te weten over het speelschema van Oranje.

Nederland heeft zich gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap

De ploeg van Ronald Koeman is erin geslaagd zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. In totaal deden 53 landen een poging, waarvan er zich slechts 20 via de EK-kwalificatiewedstrijden konden plaatsen. Nederland werd voor deze matches samen met Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar ingedeeld in poule B. Hiervan gingen alleen de nummers 1 en 2 door naar het Europees toernooi.

Frankrijk was al enige tijd verzekerd van een ticket voor het EK. Bij ons Oranje daarentegen bleef het daarentegen lange tijd spannend. Na het winnen van de thuiswedstrijd tegen Ierland wist Nederland zich echter bijna zeker te kwalificeren. Bijna, want het toegangsbewijs lag al wel binnen handbereik. Het Nederlands elftal had namelijk genoeg aan een overwinning op de Ieren of Gibraltar. Mocht dit wel zijn misgelopen, dan lag er een back-up plan klaar. Door de prestaties in de poulefase van de Nations League waren ‘we’ verzekerd van een plek in de play-offs.

Speelschema van Nederland in de groepsfase van het EK Voetbal 2024

Op zaterdag 2 december 2023 vond de loting van het EK Voetbal 2024 plaats. Alle 24 landen werden verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Deze groepen zijn ingedeeld op basis van prestaties tijdens de Europese kwalificaties. Uit de vier groepen zijn zes poules met ieder vier landen geloot. Nederland kwam tijdens de loting terecht in poule D. Hier treffen we wederom Frankrijk en moeten we het opnemen tegen Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. Hieronder is het speelschema van Nederland tijdens de groepsfase van het EK Voetbal 2024 te vinden.

De eerste match staat gepland op 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. Maar tegen welk land speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd? Dat is nog even de vraag. Oranje speelt namelijk tegen de winnaar van de play-offs. Hiervoor maken Polen, Estland, Finland en Wales nog steeds kans. Wie de winnaar is, zal bekend worden in de finale op 26 maart 2024.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uurWinnaar play-offs – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.