Documentaire ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ komt op 27 augustus naar Disney+

Rotterdamse voetbalfans zullen een vreugdedans hebben gedaan toen streamingdienst Disney+ bekendmaakte dat er een documentaire over hun club zou worden gemaakt. Nu heeft het video on demand-platform laten weten dat de documentaire met de titel Dat Ene Woord. Feyenoord online zal verschijnen op 27 augustus 2021. Het is de allereerste Nederlandse Star original productie en zal in totaal 8 afleveringen tellen. Bekijk hieronder ook de teaser die Disney+ hiervoor heeft uitgebracht.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney+ laat weten: voetbaldocumentaire ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ komt op 27 augustus 2021

Op zondagochtend 16 mei 2021 werd het goede nieuws gedeeld in een tweet van @DisneyPlusNL. De streamingdienst schreef: “Dat Ene Woord. Feyenoord. Neem een kijkje achter de schermen bij voetbalclub Feyenoord. Stream de Original Star documentaireserie vanaf 27 augustus bij Star op Disney+. #DisneyPlusStar #DatEneWoord”.

Feyenoord kijkt uit naar de exclusieve documentaire op Disney+

In een persbericht liet Feyenoord eerder weten blij te zijn met deze documentaire, waarin voor het eerst in de 112-jarige historie alle deuren worden geopend voor de supporters. Joris van Dijk, commercieel directeur van de club, vertelt: “Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten. Feyenoord wil een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs. De berichten over de serie circuleerden al even, maar we zijn blij dat The Walt Disney Company het nieuws nu officieel naar buiten heeft gebracht. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment.”

Marco de Ruiter, Country Manager The Walt Disney Company Benelux, voegt hieraan toe: “De samenwerking met Feyenoord, bij onze eerste Nederlandse Star original productie, markeert een nieuwe mijlpaal voor Disney+ in Nederland. Wij kijken ernaar uit om met producent Lusus Media de boeiende verhalen achter de schermen van deze historische Nederlandse voetbalclub tot leven te brengen.”

Veelgestelde vragen over de documentaire

Waar kun je de documentaire ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ online kijken?

De voetbaldocumentaire wordt een Disney+ Original. Daarom zal ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ enkel op Disney+ te zien zijn en niet op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland of een andere streamingdienst.

Wanneer komt ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ op Disney+?

Vanaf vrijdag 27 augustus 2021 zal de documentaire ‘Dat Ene Woord. Feyenoord’ te zien zijn op Disney+ in Nederland.