Darts bij Viaplay in 2024: gratis online kijken

Het zal je vast niet zijn ontgaan: liefhebbers van darts wordt in 2024 verzocht om via een andere weg naar de PDC wedstrijden te kijken dan ze voorheen gewend zijn, net als de vorige twee jaren. Viaplay heeft namelijk de uitzendrechten van darts in handen. In maart ’22 ging de videodienst live, maar tot die dag kon je nog gratis via het YouTube-kanaal van Viaplay naar de Premier League en Masters kijken. Hoe zit dat nu?

Alle wedstrijden van PDC Darts kijk je in 2024 bij Viaplay

Voorheen waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. Daarna werd echter bekendgemaakt dat je bij Viaplay naar alle wedstrijden van PDC Darts kunt kijken. Ook het WK Darts 2024 was hier natuurlijk weer te zien. Een abonnement €15,99 of €12,79 per maand, afhankelijk van de keuze voor een maand- of jaarlidmaatschap.

Het is nu mogelijk om naar alle toernooien in 2024 te kijken met een abonnement bij Viaplay. Je kunt via je tv kijken, er staan apps op verschillende apparaten en met een abonnement krijg je toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films en series, etcetera. Je volgt dus niet alleen alles van het darten in 2024 bij Viaplay, maar ook nog veel meer.

Eerste uitzendingen waren gratis via YouTube te zien (Premier League en Masters)

Aangezien de streamingdienst pas live ging op 1 maart 2022, waren kijkers bang dat ze de start van het seizoen zouden missen. Gelukkig was er goed nieuws, want tot de release waren de PDC wedstrijden gratis online te zien via YouTube. The Masters werden uitgezonden via dit kanaal van 28 tot en met 30 januari 2022 en hierna volgden de wedstrijden van de Premier League Darts vanaf 3 februari 2022 elke donderdag om 20:00 uur. Inmiddels is dit alleen niet meer mogelijk, omdat de streamingdienst helemaal live is.

Commentatoren en presentatrice van darts bij Viaplay in Nederland

De presentatrice die op het begin van darts bij Viaplay de uitzendingen mocht verzorgen, was de zeer ervaren presentatrice Anne-Marie Fokkens. Huidige edities worden echter door Koert Westerman of Bart Nolles voor hun rekening genomen. Alle sessies worden daarnaast van Nederlands verslag voorzien door de commentatoren als onder andere Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper.

Anne-Marie kun je kennen van haar uitzendingen voor Omroep Brabant, Ziggo Sport, RTL en het AD. Voor het eerst staat er nu in het darten een vrouwelijke presentatrice aan de desk in Nederland. Zelf zei Fokkens hierover het volgende voorafgaand aan haar eerste uitzending: “Darts is een van de belangrijkste sporten in Nederland. Onder meer het WK Darts, de Premier League en de events op Nederlandse bodem zijn altijd een doorslaand succes. Ik kan dan ook niet wachten om op donderdag 3 maart 2022 te beginnen aan de eerste live sport-uitzending op Viaplay.”

Viaplay in Nederland