Darts Masters 2024: live kijken op tv en online | 2-4 februari

Het volgende grote evenement van de PDC-kalender van dit jaar staat vandaag alweer op het programma: de The Masters, een populair toernooi in de wereld van darts. Op vrijdag tot en met zondag 2-4 februari 2024 zullen de wedstrijden in Engeland worden gespeeld door de 24 deelnemende darters. In dit artikel vind je hoe het speelschema er precies uitziet en hoe je op tv en online kijken kunt naar alle partijen.

The Masters 2024: dartstoernooi van vrijdag 2 – zondag 4 februari

De 2024 Cazoo Masters is een van de eerste grote evenementen van het nieuwe PDC dartsseizoen. De wedstrijden in het driedaagse toernooi in Engeland zullen dit weekend worden gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes, een stad die ongeveer 80 kilometer ten noord-westen van Londen ligt.

Het toernooi is georganiseerd op basis van de PDC Oder of Merit-ranking. De 24 spelers die na het afgelopen door Luke Humphries gewonnen WK de hoogste plekken in de lijst bemachtigd hebben, mogen deelnemen. Hiervan worden de hoogst geplaatste acht spelers automatisch doorgeschoven naar een start in de tweede ronde. In totaal spelen er drie Nederlandse darters mee en zijn er dit jaar vier debutanten. Engeland is hofleverancier met maar liefst de helft van de deelnemende darters. Hieronder vind je een lijst van de spelers die in actie komen tijdens The Masters dit jaar.

 1. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Luke Humphries – Cool Hand Luke | Direct door naar ronde 2
 2. 🇳🇱 Michael van Gerwen – Mighty Mike | Direct door naar ronde 2
 3. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith – Bully Boy | Direct door naar ronde 2
 4. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall – The Asp | Direct door naar ronde 2
 5. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price – The Iceman | Direct door naar ronde 2
 6. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Rob Cross – Voltage | Direct door naar ronde 2
 7. 🇳🇱 Danny Noppert – The Freeze | Direct door naar ronde 2
 8. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright – Snakebite | Direct door naar ronde 2
 9. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton – The Ferret
 10. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Dave Chisnall – Chizzy
 11. 🇦🇺 Damon Heta – The Heat
 12. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Joe Cullen – The Rockstar
 13. 🇳🇱 Dirk van Duijvenbode – Aubergenius
 14. 🇧🇪 Dimitri Van den Bergh – The Dream Maker
 15. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chris Dobey – Hollywood
 16. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Stephen Bunting – The Bullet
 17. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ross Smith – Smudger
 18. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Andrew Gilding – Goldfinger
 19. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 James Wade – The Machine
 20. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ryan Searle – Heavy Metal
 21. 🇬🇧 Josh Rock – Rocky
 22. 🇩🇪 Gabriel Clemens – German Giant
 23. 🇩🇪 Martin Schindler – The Wall
 24. 🇵🇱 Krzysztof Ratajski – The Polish Eagle

Er is een totale prijzenpot van welgeteld £275.000 (omgerekend ongeveer €322.000) beschikbaar gesteld voor The Masters, waarvan £65.000 wordt uitgedeeld aan de winnaar. De runner-up van het toernooi krijgt £30.000, waarna de halve finalisten (£20.000), kwartfinalisten (£12.000) en spelers die stranden na de tweede ronde (£7.500) en eerste ronde (£4.000) volgen. Hieronder vind je alvast een leuke video om in de stemming te komen.

Zo kun je op tv en online kijken naar de Darts Masters 2024 op 2-4 februari

Als dartsliefhebber ken je inmiddels vast de streamingdienst Viaplay. Sinds de lancering van het video on demand-platform begin vorig jaar mogen zij voor minstens vijf jaar alle wedstrijden van PDC Darts vertonen, waardoor je zowel online als op tv naar alle matches kunt kijken. In de onderstaande tabel hebben wij op een rijtje gezet hoe het zit met de uitzendrechten per streamingdienst en via de links kun je direct beginnen met kijken. Hier vind je een aantal grote video on demand-platforms, waaronder Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Videoland en natuurlijk Viaplay zelf.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de Darts Masters 2024 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke actie 20% korting op een jaarabonnement.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar darten of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 kun je er niet meer naar de dartscompetitie kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.