‘Dangerous Liaisons’ met Carice van Houten is nu te zien

‘Onze eigen’ Carice van Houten is internationaal natuurlijk vooral bekend van haar rol in de hitserie Game of Thrones, wat haar zelfs een Emmy-nominatie opleverde, en vanaf vandaag is ze terug in een gloednieuwe serie. We hebben het over Dangerous Liaisons, een Amerikaans kostuumdrama dat sinds 6 november 2022 te zien is bij Canal+ Series. Hieronder lees je er alles over.

Waar gaat ‘Dangerous Liaisons’ over?

Fan van kostuumdrama’s als Outlander en Bridgerton? STARZ komt dit najaar met Dangerous Liaisons, een serie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Pierre Choderlos de Laclos. Dit is een Franse briefroman uit 1782 die destijds geprezen werd om zijn belangrijke thema’s en interessante karakters. We begeven ons onder de Franse elite in een verhaal dat draait om bedrog en corruptie. Camille en Pascal Valmont zijn net getrouwd als Camille ontdekt dat hij er ook nog andere relaties op nahoudt. Om te bewijzen dat hij wel weet wat liefde is, daagt zij hem uit om een vrouw in Parijs te verleiden. Een spel van manipulatie begint.

De rol van Camille wordt vertolkt door Alice Englert, bekend van series als The Serpent en Ratched. Nicholas Denton, die je kun kennen van Glitch, speelt de rol van Pascal Vermont. Andere acteurs die voorbij komen zijn Lesley Manville, Paloma Faith, Michale McElhatton en Kosar Ali, naast dus Gouden Kalf-winnares Carice van Houten.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Een grote rol van Nederlandse topactrice Carice van Houten
2️⃣ Gebaseerd op de geprezen briefroman van Pierre Choderlos de Laclos uit 1782
3️⃣ Nu al verlengd met een tweede seizoen

‘Dangerous Liaisons’ is vanaf 6 november te zien op Canal+ Series

Op zondag 6 november 2022 verscheen de allereerste aflevering van Dangerous Liaisons. In Nederland is de serie onder andere te zien via streamingdienst Canal+ Series, die je gratis krijgt bij je Bomvol-, Rijk- of Royaal-pakket van internet- en tv-aanbieder Canal Digitaal. Daarnaast zal ook Viaplay de serie in zijn Nederlandse aanbod opnemen.

Er zullen acht afleveringen van de serie verschijnen, waardoor je de laatste op 25 december, dus Tweede Kerstdag, kunt bekijken. Ook leuk: de serie is nu al verlengd met een tweede seizoen. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Love Or War”Zondag5 november 2022
2“Conquer Or Die”Zondag13 november 2022
3“Even God Does Not Forgive”Zondag20 november 2022
4“You Don’t Know Me”Zondag27 november 2022
5“The World Should Be Afraid Of Us”Zondag4 december 2022
6“You Are Not My Equal”Zondag11 december 2022
7NNBZondag18 december 2022
8NNBZondag25 december 2022

Meer informatie over de serie

Een stel sluwe ex-geliefden probeert anderen uit te buiten door de kracht van de verleiding te gebruiken.

TitelDangerous Liaisons
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
GenreDrama, Historisch
CastCarice van Houten, Lesley Manville, Alice Englert, Paloma Faith, Michael McElhatton, Lucy Cohu, Clare Higgins, Hakeem Kae-Kazim, Maria Friedman, Nathanael Saleh, Mia Threapleton, Fisayo Akinade, Colette Dalal Tchantcho, Hilton Pelser, Nicholas Denton, Kosar Ali, Matilda Tucker, Federico Colicchio

Synopsis: STARZ

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.