Kun je je al inschrijven voor de Dam tot Damloop 2024?

Ieder jaar weer staan duizenden deelnemers te trappelen van ongeduld en plezier om mee te doen aan de Dam tot Damloop. Het sfeervolle hardloopevenement is namelijk erg geliefd onder de vele toeschouwers, waardoor het ook wel hét hardloopfeest van het jaar wordt genoemd. Ben jij ook geïnspireerd geraakt om mee te doen, maar wil je je nog voorbereiden? Dan vraag je je vast af of je je al kunt inschrijven voor de editie van 2024? In dit artikel laten we je alles weten wat er tot dusver bekend is over het hardloopspektakel van volgend jaar. Beelden van het hardloopfestijn worden op televisie uitgezonden, waardoor ze tevens te streamen en tijdelijk terug te kijken zijn via NLZIET.

In het kort: wat is de Dam tot Damloop?

De Dam tot Damloop is een hardloopevenement dat traditiegetrouw jaarlijks in het voorlaatste weekend van september wordt georganiseerd. Het spektakel bestaat uit twee dagen en in die tijd staan er verschillende varianten en afstanden op het programma. Zo lopen de renners ieder jaar tijdens de grote race op zondag tien mijl van Amsterdam ➝ Zaandam.

Gedurende de eerste edities vond de start plaats op de iconische Dam van onze hoofdstad, maar tegenwoordig beginnen de deelnemers op de Prins Hendrikkade. Toevallig lag vroeger ook de finish op de Dam, maar dan in de plaats Zaandam. De eindstreep is echter ook verplaatst, waardoor renners nu na hun keiharde tocht finishen in het centrum van de stad.

Datum: wanneer is de Dam tot Damloop in 2024?

Laten we beginnen bij het startsein voor de volgende editie van het hardloopevenement: de exacte datum van het evenement. Zoals we hierboven al vermeldden vindt de Dam tot Damloop ieder jaar in het voorlaatste weekend van september plaats. De kans was dus al groot dat we volgend jaar wederom eind september klaar zouden kunnen staan om alle deelnemers over de finishlijn te zien komen.

De 38e editie van de Dam tot Damloop zal in 2024 dan ook in het weekend van 21-22 september worden georganiseerd. Omcirkel deze datum dus alvast in je agenda, want dan barst hét hardloopfeest van het jaar weer los. Mocht je niet kunnen of willen rennen, dan kun je het evenement overigens ook gewoon thuis vanaf de bank kijken.

Kun je je al inschrijven voor de Dam tot Damloop 2024?

Het hardloopevenement is ieder jaar ontzettend populair bij zowel deelnemers als supporters. We snappen dan ook maar al te goed dat je graag zelf een keer je hardloopschoenen uit de kast trekt om mee te doen. Het is echter momenteel nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de Dam tot Damloop in 2024. Via de website van de organisatie zullen de inschrijvingen geopend worden zodra het mogelijk is om je aan te melden voor deelname.

Wel weten we inmiddels de datum waarop de inschrijvingen openen. Op maandag 19 februari is het mogelijk om je aan te melden voor de Dam tot Dam Business Run. Vanaf maandag 8 april kunnen leden van de organiserende instantie Le Champion zich inschrijven. De algemene inschrijving opent op dinsdag 23 april.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.