Dam tot Damloop 2023: live kijken op tv en online | 16-17 september

Ruim na de marathon van Rotterdam en vlak voor de marathon van Amsterdam staat misschien wel het meest spectaculaire hardloopfeest in Nederland op het programma. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de Dam tot Damloop op tv en online kijken kunnen op 16-17 september 2023. Dwars door Amsterdam en Zaandam lopen duizenden deelnemers tijdens dit weekend verschillende afstanden en routes. In dit artikel geven wij aan of het evenement op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NLZIET, NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender beelden van het hardloopevenement eventueel ook vertoont.

Waar kun je de ‘Dam tot Damloop’ online kijken op 16-17 september 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hardloopevenementen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle beelden tijdens de Dam tot Damloop per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit hardloopspektakel gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over onder andere de route en afstanden tijdens de Dam tot Damloop, maar ook de datum voor volgend jaar en de opening van de inschrijvingen. Zo ben je helemaal op de hoogte voordat je begint met rennen (of kijken).

NLZIET➡️ Ga meteen naar de Dam tot Damloop bij NLZIET. NH Nieuws en AT5 zullen dit jaar wederom ter plaatse zijn en beiden zullen beelden van de Dam tot Damloop uitzenden, waardoor het evenement tevens te streamen en tijdelijk terug te kijken is via deze streamingdienst. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als hardlopen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit hardloopevenement is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Dam tot Damloop jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hardloopwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn hardloopwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hardloopwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die beelden tijdens de Dam tot Damloop 2023 uitzenden

Onder andere NH Nieuws en AT5 zullen ter plaatse zijn en beelden van de Dam tot Damloop uitzenden via hun website en tv-kanalen. Zo zal het evenement via NH Nieuws op zondag te zien zijn tussen 10:00 en 11:30 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. Ook verzorgt NOS Studio Sport zondagavond een samenvatting van de wedstrijd. Doordat het hardloopevenement live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de beelden van de Dam tot Damloop gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Dam tot Damloop bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Aftermovie Dam tot Damloop 2022

Meer informatie over de Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop is een hardloopevenement dat traditiegetrouw jaarlijks in het op één na laatste weekend van september wordt georganiseerd. De renners lopen ieder jaar tien mijl van Amsterdam naar Zaandam. Tijdens de eerste edities was de start op de Amsterdamse Dam, maar tegenwoordig beginnen de deelnemers op de Prins Hendrikkade. Toevallig lag vroeger ook de finish op de Dam, maar dan in Zaandam. Deze is echter eveneens verplaatst, waardoor renners nu finishen in het centrum van de laatstgenoemde stad. Sportorganisatie Le Champion is tot op heden verantwoordelijk voor het organiseren van de Dam tot Damloop.

CompetitieDam tot Damloop
SportHardlopen
DatumZaterdag 16 september tot en met zondag 17 september 2023
LocatieAmsterdam en Zaandam

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.