Dakar Rally: live kijken op tv en online | Dakar van 5-19 januari 2024

Het sportjaar 2024 begint direct goed, want in de allereerste maand staat er al een eerste grote rally op het programma. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden en etappes tijdens de Dakar Rally op tv en online kijken kunnen van 5-19 januari 2024. Dit jaar wordt alweer de 46e editie van de spectaculaire race georganiseerd. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de Dakar eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Dakar Rally online kijken (van 5-19 januari 2024)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van Dakar. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Dakar Rally per videodienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de Dakar Rally bij NLZIET. Omdat de Dakar Rally iedere dag op tv via RTL 7 wordt uitgezonden, is deze online te volgen via NLZIET. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
discovery+➡️ Ga meteen naar de Dakar Rally bij discovery+. Deze streamingdienst deed vorig jaar iedere dag verslag van de Dakar Rally ook ook dit jaar is de race hier weer te volgen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar dakar te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze Dakar Rally is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Dakar Rally jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de Dakar Rally er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de Dakarwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de Dakar Rally 2024 uitzenden

Beelden van de Dakar Rally worden iedere dag op tv uitgezonden via RTL 7. Doordat alle etappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET de races gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Dakar Rally 2023 bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Een andere mogelijkheid om beelden van de Dakar Rally te kijken is via Eurosport. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de Dakar Rally.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de Dakar Rally 2024

CompetitieDakar Rally
SportDakar
DatumVrijdag 5 januari tot en met vrijdag 19 januari 2024
Locatie🇸🇦 Saoedi-Arabië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.