Muzikale serie ‘Daisy Jones & The Six’ gaat vandaag van start

De wereldwijde bestseller van Taylor Jenkins Reid komt vandaag eindelijk tot leven! Amazon Prime Video heeft namelijk de eerste drie afleveringen van Daisy Jones & The Six toegevoegd. De langverwachte serie gaat over de opkomst en dramatische ondergang van een iconische rockband in de jaren zeventig en belooft nu al een waanzinnige hit te worden.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Muzikale serie ‘Daisy Jones & The Six’

Wereldberoemd waren ze. Daisy Jones & The Six, met aan het hoofd leadzangers Daisy Jones en Billy Dunne, veroverde de hele wereld, speelde uitverkochte show na uitverkochte show en… stopte er toen ineens mee. Tientallen jaren later onthullen ze eindelijk waarom ze deze keuze gemaakt hebben. Wat heeft ervoor gezorgd dat de band op het hoogtepunt implodeerde?

Deze serie is gebaseerd op de bestseller van Taylor Jenkins Read, Reese Witherspoons Book Club favoriet van de schrijfster achter TikTok-fenomenen als The Seven Husbands of Evelyn Hugo. In de hoofdrollen schitteren Riley Keough (The Terminal List), Sam Claflin (The Hunger Games: Catching Fire) en Camila Morrone (Valley Girl). Leuk detail: de fictieve band heeft natuurlijk nooit bestaan, maar dat betekent niet dat je er niet tóch fan van kunt worden. Voor de serie zijn er ruim twintig nieuwe liedjes opgenomen die vanaf vandaag ook allemaal te beluisteren zijn.

Eerste drie afleveringen van ‘Daisy Jones & The Six’ nu te zien

Sinds vrijdag 3 maart zijn de eerste drie afleveringen van Daisy Jones & The Six te streamen. In totaal gaan er tien afleveringen komen die in vier weken online gezet worden; de eerste twee weken drie per stuk, dan twee per stuk. Zo loopt dit seizoen van vrijdag 3 maart tot vrijdag 24 maart. Nog niet helemaal duidelijk? Het uitzendschema ziet er als volgt uit.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“Track 1: Come And Get It”Vrijdag3 maart 2023
2“Track 2: I’ll Take You There”Vrijdag3 maart 2023
3“Track 3: Someone Saved My Life Tonight”Vrijdag3 maart 2023
4“Track 4: I Saw The Light”Vrijdag10 maart 2023
5“Track 5: Fire”Vrijdag10 maart 2023
6“Track 6: Whatever Gets You Thru The Night”Vrijdag10 maart 2023
7“Track 7: She’s Gone”Vrijdag17 maart 2023
8“Track 8: Looks Like We Made It”Vrijdag17 maart 2023
9“Track 9: Feels Like The First Time”Vrijdag24 maart 2023
10“Track 10: Rock ‘n’ Roll Suicide”Vrijdag24 maart 2023

Meer informatie over de serie

Daisy Jones & The Six, gebaseerd op de bestseller van Taylor Jenkins Reid, is een muzikale dramaserie over de opkomst en het verval van een beroemde rockband. In 1977 stonden Daisy Jones & The Six aan de top van de wereld. Met twee charismatische zangeressen aan het hoofd – Daisy Jones (Riley Keough) en Billy Dunne (Sam Claflin) – is de band opgeklommen van anonimiteit naar wereldfaam. En vervolgens, na een uitverkochte show in Chicago’s Soldier Field, stopten ze ermee. Nu, tientallen jaren later, stemmen de bandleden er eindelijk mee in om de waarheid te onthullen. Dit is het verhaal van hoe een iconische band implodeerde op zijn hoogtepunt.

TitelDaisy Jones & The Six
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Muziek
MakersScott Neustadter, Michael H. Weber
CastRiley Keough, Sam Claflin, Camila Morrone, Will Harrison, Suki Waterhouse, Josh Whitehouse, Sebastian Chacon, Nabiyah Be, Tom Wright, Timothy Olyphant

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.