Komt er een ‘The Crown’ seizoen 7 op Netflix?

Al sinds de allereerste aflevering in 2016 gelanceerd werd, is The Crown een van de populairste Netflix-series die er is. Het verhaal van de Engelse royals liet zich geweldig vertalen naar het kleine scherm en daar mochten we al zes seizoenen lang van genieten. Maar komt er ook een The Crown seizoen 7? Of wordt de kroon binnenkort voorgoed afgezet? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Komt er een seizoen 7 van ‘The Crown’?

Het doek valt binnenkort voorgoed voor The Crown. Spijtig genoeg heeft Netflix besloten om het bij zes seizoenen te houden en het verhaal daarna te stoppen. Deze keuze kwam voor veel kijkers als een shock, aangezien de serie razend populair is. Met miljoenen kijkers die uitkijken naar een nieuw seizoen, meerdere prijzen op zak en tientallen nominaties, was de hoop op meer delen groot. Helaas komen die er niet.

Hierdoor worden recente gebeurtenissen binnen het koningshuis, zoals de keuze van Prince Harry om een stapje terug te doen, niet meer behandeld. Producer Suzanne Mackie heeft hier een goede verklaring voor. Tegen Broadcast Now laat ze weten dat gebeurtenissen tijd nodig hebben om ze in perspectief te kunnen zien. De meest recente verwikkelingen kunnen volgens haar nog niet in de historische context geplaatst worden, zouden alleen ‘oppervlakkig’ neergezet kunnen worden en daarom hebben ze besloten hun handen daar helemaal niet aan te branden. Klinkt logisch.

Wanneer komt de rest van seizoen 6 op Netflix?

We hebben nog wel goed nieuws, en dat is dat het zesde seizoen van The Crown opgedeeld is in twee delen. De eerste vier afleveringen kunnen we sinds donderdag 16 november zien, maar daarna houden we er nog zes tegoed. Op donderdag 14 december vindt er voor de laatste keer een The Crown-releasedag plaats, als de laatste zes afleveringen van seizoen 6 gedropt worden.

Het nieuwe seizoen draait om de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, de dood van Diana en hoe de koninklijke familie hiermee omgaat.

AfleveringWeekdagDatum
1Donderdag16 november 2023
2Donderdag16 november 2023
3Donderdag16 november 2023
4Donderdag16 november 2023
5Donderdag14 december 2023
6Donderdag14 december 2023
7Donderdag14 december 2023
8Donderdag14 december 2023
9Donderdag14 december 2023
10Donderdag14 december 2023
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.