Finally! Seizoen 5 van ‘The Crown’ staat nú op Netflix

Na twee jaar wachten is de Engelse koninklijke familie eindelijk terug in het gloednieuwe seizoen van The Crown. Een nieuwe cast buigt zich deze keer over de roerige jaren 90, waarin een hele hoop gebeurde rondom het koningshuis. Interessant! Vanaf vandaag, woensdag 9 november, is het splinternieuwe seizoen te zien op Netflix.

Wat kunnen we verwachten van ‘The Crown’ seizoen 5?

In het vijfde seizoen van The Crown betreden we dus de jaren 90, een periode die allesbepalend was voor het Engelse koningshuis en waarin heel veel gebeurde. We hebben het uiteraard over de brand in Windsor Castle in 1992, maar vooral ook over het stuklopen van een aantal huwelijken binnen de familie. Zo zette prins Charles zijn moeder onder druk om van Diana te mogen scheiden—het begin van een constitutionele crisis.

Dit wordt allemaal naar het grote scherm gebracht door een compleet nieuwe cast. Zo kruipt Oscar-genomineerde Imelda Staunton, die je vast wel kent als Dolores Umbridge uit de Harry Potter-reeks, in de huid van koningin Elizabeth II. Andere grote rollen worden gespeeld door Elizabeth Debicki (Tenet), Lesley Manville (Maleficent), Jonathan Pryce (Taboo) en Dominic West (The Wire).

Drie redenen om dit seizoen te kijken:
1️⃣ Imelda Staunton als Queen Elizabeth II
2️⃣ Eerste reacties zijn overwegend positief
3️⃣ De roerige jaren 90, waarin veel gebeurde binnen het Engelse koningshuis, komen aan bod

‘The Crown’ is vanaf woensdag 9 november te zien

We hebben er even op moeten wachten, maar de gloednieuwe afleveringen werden vanmorgen om 09:00 uur aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Het gloednieuwe seizoen bestaat uit tien afleveringen, die je nu direct allemaal kunt bingen.

Dat we er niet midden in nacht klaar voor konden gaan zitten, heeft te maken met de verschillende tijdzones. In bepaalde delen van de wereld was het vanmorgen om 09:00 uur nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 9 november werd, werd de serie dus in de hele wereld live gezet. Nu is het wachten op het zesde seizoen, want die is ook al bevestigd.

Verhaal en informatie van de serie

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

TitelThe Crown
Jaar2016-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
MakerPeter Morgan
CastImelde Staunton, Elizabeth Debicki, Lesley Manville, Jonathan Pryce, Dominic West
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.