Michael B. Jordan is terug in ‘Creed III’ (en de film is nu al te streamen)

De Creed-trilogie is begin dit jaar tot een einde gekomen met Creed III en daarmee werd het verhaal van Adonis Creed op spectaculaire wijze afgesloten. Massaal trokken bezoekers al naar de bioscoop om Michael B. Jordan voor én achter de camera in actie te zien (hij maakte met Creed III namelijk zijn regiedebuut), maar nu zijn ook streamers aan de beurt. Prime Video heeft de film op vrijdag 9 juni aan het aanbod toegevoegd.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Nieuw gevecht in ‘Creed III’ op Prime Video

We hebben Adonis Creed natuurlijk leren kennen in de Rocky-spin-off Creed in 2015. Hier werd hij nog getraind door de legendarische Rocky Balboa, maar in Creed III moet hij het in zijn eentje doen. Helaas is Sylvester Stallone er dus niet bij. Michael B. Jordan is natuurlijk wel weer van de partij. Hij heeft deze keer zelfs een dubbele taak: hij verzorgt niet alleen de hoofdrol, maar mag ook plaatsnemen op de regisseursstoel. Met Creed III maakt hij zijn regiedebuut.

De film draait om Adonis Creeds jeugdvriend Damian. Hij was ooit een groots bokstalent, alleen toen belandde hij in de gevangenis. Nu is hij dus alles kwijt en heeft hij niks meer te verliezen. Dit maakt hem een van Creeds gevaarlijkste tegenstanders ooit. De rol van Damian wordt vertolkt door Jonathan Majors (Da 5 Bloods). Daarnaast zijn ook Tessa Thompson (Thor: Love and Thunder), Wood Harris (The Wire) en Florian Munteanu (Vikings: Valhalla) van de partij. Benieuwd? Amazon Prime Video heeft de film vanmorgen, op vrijdag 9 juni, aan het aanbod toegevoegd en hiermee is hij voor het eerst zonder aanvullende kosten te streamen.

CREED III | Final Trailer

Kijkers waren erg enthousiast over ‘Creed III’

Het regiedebuut van Michael B. Jordan werd zeer goed ontvangen. Dit blijkt bijvoorbeeld al uit het cijfer op Rotten Tomatoes: 88% van de recensenten en 96% van de kijkers vindt het een echte aanrader. Ook op IMDb ontvangt de film een uitstekend cijfer van een 6,9. Kijkers op social media zijn tevens razend enthousiast, zoals je hieronder kunt zien.

Meer informatie over de film

Nadat hij de bokswereld heeft gedomineerd, is het Adonis Creed zowel in zijn carrière als in zijn gezinsleven voor de wind gegaan. Wanneer jeugdvriend en voormalig bokstalent Damian (Jonathan Majors) weer opduikt na een lange gevangenisstraf, wil die graag bewijzen dat hij een kans verdient in de ring. De confrontatie tussen de voormalige vrienden is meer dan alleen een bokspartij. Om de rekening te vereffenen moet Adonis zijn toekomst op het spel zetten om het op te nemen tegen Damian, een bokser die niets te verliezen heeft.

TitelCreed III
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 57 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb6,9 uit 51.000 stemmen
RegisseurMichael B. Jordan
CastTessa Thompson, Michael B. Jordan, Jonathan Majors, Mila Kent, Wood Harris, Florian Munteanu, Phylicia Rashad

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.