Het was en is nog steeds een waanzinnig mooi aanbod: het gratis jaar Apple TV+ bij de aankoop van een nieuw Apple product. Koop je een nieuwe iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV (4K of HD) of Mac, dan kun je 365 dagen lang genieten van een gratis abonnement op streamingdienst Apple TV+. Het vervelende is echter, dat je hiervoor wel een betalingsmethode ter verificatie in moet voeren en dat wordt gevraagd om een creditcard. In dit artikel laten we zien hoe je de creditcard voor Apple TV+ kunt omzeilen en zo met een geldige betalingsmethode naar de streamingdienst kunt kijken. De grote tip hiervoor is de gratis N26 Mastercard of anders de bunq Travel Card.

N26 gratis creditcard Amazon Prime Video
De gratis N26 Mastercard is een hele makkelijke en betrouwbare methode om Amazon Prime Video te nemen.

Betalingsmethodes Apple TV+: is zonder creditcard mogelijk?

Apple TV+ is de streamingdienst van de grote multinational Apple. Het video on demand-platform is eind 2019 gelanceerd en wint inmiddels vooral populariteit door de aanbieding om bij de aankoop van een geselecteerd aantal Apple producten een jaar lang gratis naar de streamingdienst te kijken. Voor mensen zonder deze aankopen is het mogelijk om 7 dagen gratis te streamen.

Zowel bij een gratis proefabonnement als bij een vast abonnement op Apple TV+ is het echter verplicht om betalingsgegevens in te voeren. Deze zijn of worden gekoppeld aan je Apple ID en zijn ervoor bedoeld om je te kunnen factureren als je over gaat op een betaald abonnement op de streamingdienst.

Betalingsmethode Apple TV Plus iDeal Paypal creditcard
Met de gratis N26 Mastercard en bunq Travel Card kun je eenvoudig je (gratis proef)abonnement op Apple TV+ afsluiten.

Apple is een Amerikaans bedrijf en staat als betalingsmethodes bijvoorbeeld de creditcard en PayPal toe. In Nederland gebruiken we vaak iDeal, maar dit is geen geaccepteerde betalingsmethode voor de abonnementsvorm van het video on demand-platform. Voor creditcards is het in het systeem enkel mogelijk om met een geverifieerde MasterCard, Visa of American Express Card te betalen.

Daarom raden wij de gratis N26 Mastercard (meest gekozen) en de bunq Travel Card aan als goedkoopste en makkelijkste manier om je betalingsmethode in te voeren tegen €0 aan maandelijkse kosten en nog veel meer andere voordelen. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Bunq N26 vergelijking creditcards
Zowel de gratis N26 Mastercard en bunq Travel Card zijn goede opties om Apple TV+ mee af te sluiten. Bunq vraagt een minimaal bedrag bij aanschaf, maar is volledig in het Nederlands. N26 is in het Engels, maar is compleet gratis. Beide prepaid creditcards gebruiken het officiële Mastercard systeem en hebben geen maandelijkse kosten.

Stap voor stap: Apple TV+ nemen met de Bunq Travel Card

In zes eenvoudige stappen is het mogelijk om de bunq Travel Card aan te schaffen en om je gegevens in te voeren bij je Apple ID om te beginnen met het streamen van films en series op Apple TV+. Hieronder geven we het weer in een eenvoudig stappenplan en in een overzichtelijke afbeelding.

  1. Ga naar de gratis N26 Mastercard of bunq Travel Card.
  2. Klik op de knop Meld je nu aan als je op een computer zit of download de app als je op je mobiel bent.
  3. Vul je persoonlijke gegevens in en verifieer je profiel om de prepaid creditcard te bestellen.
  4. Open je Apple TV+ account of maak er één aan met een nieuwe of bestaande Apple ID.
  5. Vul bij de betalingsgegevens je prepaid creditcard in die zojuist is besteld.
  6. Kijk eerst 7 dagen (of 1 jaar bij een besteld Apple product) gratis voordat je Apple TV+ abonnement begint.

Invoeren van creditcard als betaalmethode in Apple TV+

Ter verduidelijking hebben we hier ook een screenshot geplaatst van de manier waarop je je betaalmethode kunt wijzigen. Zoals je hieronder ziet, wordt er gevraagd om een Visa, MasterCard of American Express. N26 en Bunq hebben met de eerdergenoemde kaarten een geverifieerde MasterCard waarmee je dit soort bestellingen eenvoudig kan plaatsen.

Dat betekent ook dat andere online aankopen, vanuit het binnenland of buitenland, door jou met deze kaart kunnen worden gedaan. Je kaartgegevens staan vermeld in de bunq app en op de fysieke kaart die je later in je brievenbus ontvangt.

Betalingsmethode Apple TV Plus
Als betalingsmethode voor Apple TV+ wordt gevraagd om een creditcard met Visa, MasterCard of American Express. De N26 Mastercard en bunq Travel card zijn beiden geldige Mastercards.

Voordelen van de bunq Travel Card

De financiële voordelen van de N26 Mastercard zijn duidelijk, maar graag laten we ook nog zien wat er goed is aan de bunq Travel Card. We raden deze kaart niet alleen aan omdat hij simpel te gebruiken is, maar ook omdat het je vele andere voordelen oplevert. Zo vind je hieronder een overzicht van de financiële voordelen van een bunq Travel Card ten opzichte van de creditcards van andere banken. Naarmate de transacties oplopen, kun je vele euro’s besparen bij betalingen binnen en buiten Europa.

Daarnaast is het erg prettig om zowel een fysieke kaart als een digitale creditcard in je app te hebben. Beide kaarten werken hetzelfde. Doordat bunq zo’n moderne bank is, zijn ze ook allebei even eenvoudig in gebruik. Voor de eenmalige vergoeding van €9.99 heb je zowel de digitale als de fysieke pas en zit je daarna niet vast aan maandelijkse kosten, zoals veelal wel het geval is.

Ten slotte is een bonusvoordeel dat dit systeem net zo goed werkt met Amazon Prime Video. Je kunt hier 30 dagen gratis naar Amazon Prime Video kijken en met je zojuist bestelde kaart evengoed je betalingsgegevens verifiëren. Dubbel kijkplezier voor extreem lage kosten dus!

Betalingen binnen Europa

Soort betalingBunq-lid Travel CardBunq Travel CardINGRaboABNASNSNS
Creditcard betalen winkelgeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard opnemen geldautomaatgeen kosten€0,992%€4,504%4%4%

Betalingen buiten Europa

Soort betalingBunq-lid Travel CardBunq Travel CardINGRaboABNASNSNS
Creditcard betalen winkel transactiegeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard betalen winkel koersopslaggeen kostengeen kosten2%2%2%2%2%
Creditcard opnemen geldautomaat transactiegeen kosten€0,992%€4,504%4%4%
Creditcard opnemen geldautomaat koersopslaggeen kostengeen kosten2%2%2%2,50%2%
Creditcard bunq
De bunq Travel Card kost welgeteld €0 per maand.