Een grote ergernis onder Nederlandse film- en serieliefhebbers is het feit dat bij het afsluiten van een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video om een creditcard wordt gevraagd. In dit artikel beantwoorden wij de vraag of het mogelijk is zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland af te sluiten en of er overige betalingsmethodes zijn, zoals iDeal en PayPal. Ga direct naar de officiële pagina van de gratis N26 prepaid creditcard (zowel via een fijne app als met een echte kaart) of lees verder om meer over de makkelijkste betalingsmethode voor Amazon Prime Video te weten te komen.

De gratis N26 Mastercard is een hele makkelijke en betrouwbare methode om Amazon Prime Video te nemen.

→ Voordeel! Deze manier is zowel geschikt voor mensen die naar Amazon Prime Video willen kijken als voor mensen die gebruik willen maken van de andere voordelen van Amazon Prime, waaronder Prime-verzending, Twitch Prime en Amazon Photos

Amazon Prime Video in Nederland

Het Amerikaanse bedrijf Amazon heeft in 2016 besloten de video-on-demand dienst Amazon Prime Video uit te breiden naar Nederland. Sindsdien is de streamingdienst onder Nederlanders gegroeid in populariteit, maar er is één gedeelde frustratie. In Nederland betaalt men vaak met iDeal, maar het Amerikaanse bedrijf heeft deze mogelijkheid nog niet ingebouwd in het systeem. In de Verenigde Staten is het namelijk gebruikelijk om online betalingen te doen met je creditcard. Wat zijn de huidige betalingsmethodes van Amazon Prime Video en is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder creditcard, bijvoorbeeld met iDeal of PayPal?

Met de gratis N26 Mastercard en bunq Travel Card kun je eenvoudig je (gratis proef) abonnement op Amazon Prime Video afsluiten.

Alle betalingsmethoden

💳 Kun je zonder creditcard een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video nemen?

Momenteel worden iDeal en PayPal nog niet door Amazon ondersteund, dus helaas is het niet mogelijk om een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video af te sluiten zonder creditcard. Wel kun je heel eenvoudig een gratis creditcard aanvragen op de manier die we hieronder beschrijven.

LogoVoordelenRatingAanvragen
Meest gekozen
1. N26 Mastercard
 • GRATIS! Geen maandelijks of eenmalige kosten
 • Communicatie in het Engels
 • Geen schulden of kredietchecks
 • Zowel digitale als fysieke creditcard
 • Gebruikt het officiële Mastercard systeem
9.7
Aanvragen
Nederlandse bank
2. Bunq Travel Card
 • Geen maandelijks kosten, wel eenmalig €9.99 bij aanschaf
 • Communicatie in het Nederland
 • Geen schulden of kredietchecks
 • Zowel digitale als fysieke creditcard
 • Gebruikt het officiële Mastercard systeem
8.3
Aanvragen

Makkelijkste gratis betalingsmethode voor Amazon Prime Video

Voor iedereen die eenvoudig een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video Nederland wilt afsluiten, hebben wij een goede tip. Er is een gratis creditcard van N26 en creditcard van bunq beschikbaar, waar je geld op kunt zetten als betalingsmethode. Zowel de beide apps als de beide normale kaarten zijn gewoon overal te gebruiken. Je hoeft hiervoor helemaal geen maandelijkse kosten te betalen.

In zes eenvoudige stappen kun je naar Amazon Prime Video kijken met de hulp van de gratis N26 Mastercard en bunq Travel Card.

Benodigde tijd: 5 minuten.

Hoe kun je zonder (maandelijkse) kosten een prepaid creditcard bestellen om een (gratis proef) abonnement op Amazon Prime Video Nederland te nemen?

 1. Ga naar de pagina van één van de banken om een prepaid creditcard aan te vragen.

  Kies voor de gratis N26 Mastercard of bunq Travel Card.

 2. Klik op de knop om je aan te melden.

  Hiermee gaat de aanmeldingsprocedure voor jouw kaart van start.

 3. Vul je persoonsgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je voornamen, achternaam, geslacht en geboortedatum.

 4. Vul je contactgegevens in.

  Hier wordt gevraagd om je telefoonnummer en e-mailadres. Bevestig dit door de algemene voorwaarden te accepteren en op ‘Volgende’ te klikken.

 5. Voltooi het verificatieproces.

  Na dit proces is je creditcard besteld. Zodra je geld op deze kaart zet vanaf je bankrekening, is het proces compleet.

 6. Sluit een (gratis proef)abonnement af bij Amazon Prime Video.

  Dit doe je door naar deze pagina te gaan en je betalingsgegevens in te vullen. Na de 30 dagen gratis proefperiode betaal je €2.99 per maand, tenzij je je gratis proefabonnement voor het einde van deze periode opzegt.

Voordelen van de Bunq Travel Card

De voordelen van de N26 Mastercard ten opzichte van de Bunq Travel Card zijn duidelijk, maar hieronder zie je ook de financiële voordelen van het gebruik van de deze kaart van Bunq, zoals in beeld gebracht door Business Insider.

Betalingen binnen Europa

Soort betalingN26 MastercardBunq Travel CardINGRaboABNASNSNS
Creditcard betalen winkelgeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard opnemen geldautomaat€2,00€0,992%€4,504%4%4%

Betalingen buiten Europa

Soort betalingN26 MastercardBunq Travel CardINGRaboABNASNSNS
Creditcard betalen winkel transactiegeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kostengeen kosten
Creditcard betalen winkel koersopslaggeen kostengeen kosten2%2%2%2%2%
Creditcard opnemen geldautomaat transactie1.7%€0,992%€4,504%4%4%
Creditcard opnemen geldautomaat koersopslaggeen kostengeen kosten2%2%2%2,50%2%
De prepaid creditcard van bunq (Travel Card) kost €0 per maand.

Automatische incasso via de Duitse website

Eerder was het mogelijk om via de Duitse website met een automatische incasso te betalen voor je abonnement. Deze mogelijkheid is voor Nederlanders echter nu gestopt. Sommige oudere websites rapporteren dat dit nog kan, maar helaas is het niet meer mogelijk. Bovendien zou je hiervoor niet €2.99 per maand betalen, maar €5.99 per maand. Voor die extra kosten heb je binnen no-time de voordelen van de bovenstaande creditcard terugverdiend. Reken maar uit.

Wel producten bij Amazon met iDeal, geen Prime abonnement

Sommige bezoekers zijn nog verbaasd dat het niet mogelijk is om met iDeal te betalen voor Amazon Prime, waaronder ook de videodienst, maar wel voor losse producten (zoals DVD’s, schoenen of lampen). Hier is echter momenteel niets aan te doen en het is ook niet te zeggen wanneer deze situatie zal veranderen op de website van Amazon. Het is dus het beste om voor nu te kiezen voor een omzeiling van het betalingssysteem van het enorme Amerikaanse bedrijf. Amazon geeft op de website aan ‘de volgende betaalmethoden te accepteren voor creditcards: MasterCard, American Express, Visa Card, ook prepaidkaarten van deze merken‘. De gratis N26 Mastercard en bunq Travel Card zijn ook de prepaid versie van een officiële MasterCard en hiermee zit je dus altijd goed.