Geprezen film ‘The Creator’ staat eindelijk op Disney+

De beste film van 2023 was volgens veel kijkers The Creator. Deze film toont een wereld die in oorlog is: het menselijk ras staat lijnrecht tegenover kunstmatige intelligentie. Aan Joshua de taak om het meest krachtige wapen op te sporen en onschadelijk te maken. De film draaide in september in de bioscoop, maar nu is streamen ook eindelijk mogelijk. Disney+ voegde hem vanmorgen toe aan het aanbod.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘The Creator’ over

In de sciencefictionfilm The Creator betreden we een wereld in de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie hoogtij viert. De technologie maakt de dienst uit en heeft een oorlog ontketend, en daar is het Amerikaanse leger helemaal klaar mee. Daarom geven ze voormalig militair Joshua, die zijn vrouw en kind verloren is door AI, de taak om ’the Creator’ te doden.

The Creator is de Schepper van de nieuwe technologie. Hij heeft een mysterieus wapen ontwikkeld dat de bestaan van de mensheid bedreigt. Joshua moet dat wapen onschadelijk maken, maar als blijkt dat het een jong kind is wordt zijn taak een stuk lastiger.

3 redenen om ‘The Creator’ te kijken

1️⃣ Zowel voor als achter de camera wordt er genoeg kwaliteit tegenaan gesmeten. De hoofdrol wordt namelijk vertolkt door John David Washington, die ieder al uitmuntende rollen neerzette in onder meer Tenet en BlacKkKlansman. De regie lag in handen van Gareth Edwards, die vooral bekend werd door Star Wars: Rogue One.

2️⃣ Kijkers waren razend enthousiast. Zo krijgt de film op IMDb een dikke 7,1 en regende het op social media positieve reacties. Kijkers noemden de film onder meer de “beste en mooiste film van 2023”.

3️⃣ Veel recensenten en kijkers prijzen de originaliteit van het verhaal en de visuele aspecten. Het is allemaal prachtig om te zien en zo word je helemaal meegesleept in de futuristische wereld die geschept wordt.

Ook ‘The Artful Dodger’ nu op Disney+

Naast The Creator kijk je vanaf vandaag ook naar de splinternieuwe serie The Artful Dodger op Disney+. Dit is een vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist en neemt ons mee naar de jaren 50 van de negentiende eeuw. Jack Dawkins, ook wel bekend als de Artful Dodger, heeft zijn leven als zakkenroller ingeruild voor een bestaan als chirurg. Met de komst van crimineel Fagin wordt hij echter weer meegesleept in het criminele wereldje.

Benieuwd wat er nog meer naar de streamingdienst van Disney komt in de toekomst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.