Splinternieuwe sciencefiction-film van ‘Stranger Things’-maker staat nu op Disney+

Sciencefiction-fans, opgelet! Disney+ heeft vandaag een gloednieuwe film live gezet die je eigenlijk niet mag missen. Crater draait om een groep tieners die opgroeit in een mijnkolonie op de maan en onderzoek gaat doen naar een geheimzinnige krater. En dit moet een visueel spektakel worden. De film is deels het werk van Shawn Levy en hij is de maker van een van de populairste series ooit, Stranger Things, dus dat belooft ook al veel goeds.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat de sciencefiction-film ‘Crater’ over

Het jaar is 2257 en we volgen Caleb Channing, een ongewone tiener. Hij groeide op in een mijnkolonie op de maan, maar daar mag hij na de dood van zijn vader niet meer blijven. Voordat hij weggaat, heeft hij nog één laatste taak: de grote wens van zijn vader vervullen. Die wilde namelijk dolgraag een geheimzinnige krater onderzoeken en daarom begint Caleb met zijn vrienden Dylan, Borney en Marcus, en met het net van de aarde gekomen meisje Addison, aan deze levensgevaarlijke missie.

Hieronder bekijk je de eerste trailer van deze nieuwe film en misschien herken je een aantal gezichten die hierin voorbij komen wel. Zo spelen Ghostbusters: Afterlife-actrice McKenna Grace, Only Murders in the Building-acteur Orson Hong én Don’t Look Up-acteur Scott Mescudi allemaal een grote rol. Die laatste kun je ook kennen als rapper en producer Kid Cudi.

‘Crater’ is nu te zien op Disney+

Op vrijdag 12 mei heeft Disney+ de gloednieuwe sciencefictionfilm Crater aan het aanbod toegevoegd. Dit is niet de enige nieuwe titel die we in mei mogen verwelkomen. Eerder konden Ed Sheeran-fans bijvoorbeeld al terecht voor zijn eigen vierdelige documentaire en binnenkort wordt natuurlijk ook eindelijk Ant-Man and the Wasp: Quantumania live gezet.

Benieuwd wat er precies op de planning staat in mei? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

Crater is een avonturenfilm over tiener Caleb, die opgroeide op een mijnkolonie op de maan. Na de dood van zijn vader wordt beslist dat hij voorgoed moet vertrekken naar een idyllische planeet die zeer ver weg is. Maar voordat hij weggaat wil Caleb met drie vrienden en een meisje dat net van de aarde komt de laatste wens van zijn vader vervullen. Ze stelen een maanwagen om als laatste avontuur een geheimzinnige krater te verkennen.

TitelCrater
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 45 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Sciencefiction
MakersKyle Patrick Alvarez, Shawn Levy
CastIsaiah Russell-Bailey, McKenna Grace, Billy Barratt, Orson Hong, Thomas Boyce, Scott Mescudi

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.