Nederlandse romkom ‘Costa!!’ (2022) verschijnt volgende maand al op Pathé Thuis

Hoewel de Nederlandse romkom Costa!! pas nog in de bioscoop te zien was, kun je hem volgende maand al vanuit huis streamen. De film, waarin we ruim twintig jaar na Costa! (2001) terugkeren naar de Spaanse Costa voor een nieuw verhaal vol zon, zee en liefde, verschijnt al op donderdag 21 juli 2022 bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Katja Schuurman keert terug in ‘Costa!!’

De nieuwe feelgoodfilm Costa!! is dan misschien geen echt vervolg op de hitfilm uit 2001, maar speelt zich wel af op dezelfde locatie én laat met Frida (Katja Schuurman) zelfs een van de oorspronkelijke proppers een comeback maken. Andere bekende acteurs uit de eerste film, zoals Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Michiel Huisman, zullen hun opwachting helaas niet maken in deze film. Het is verder dan ook een compleet nieuw verhaal, maar wél met zo’n zelfde zomerse feelgood-vibe als twintig jaar geleden.

In Costa!! vertrekt Frida’s dochter Anna (Abbey Hoes) naar Spanje, waar ze van haar vaders vervallen club Costaplace-to-be wil maken. Hoes wordt geflankeerd door Roeland Fernhout, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman en Ella-June Henrard. De film werd geregisseerd door Jon Karthaus.

‘Costa!!’ is vanaf 21 juli te zien bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft ons laten weten dat het al vanaf donderdag 21 juli 2022 mogelijk is om deze romantische komedie te streamen bij de videodienst. Je kunt hem vanaf die datum kopen, waarna het twee weken later (op 4 augustus) ook mogelijk wordt om deze titel te huren voor lagere kosten.

Als je ervoor kiest om Costa!! te huren, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Vervolgens wordt de film na 48 uur uit je bibliotheek verwijderd. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je deze zo vaak kijken als je wilt.

Verhaal en informatie van de film

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

TitelCosta!!
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb5,7 uit 149 stemmen
RegisseurJon Karthaus
CastKatja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.