Nederlandse romkom ‘Costa!!’ (2022) is nu te zien bij Pathé Thuis

Nederlandse romkom Costa!! was een razend succes in de bioscoop, met in het eerste weekend al meer dan 100.000 bezoekers. Heb jij hem toch gemist? Niet getreurd, want hij is nu al online te streamen! Vanaf vandaag, donderdag 21 juli, is het mogelijk om de film bij Pathé Thuis te kopen. Over twee weken kun je hem ook huren.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘Costa!!’ is geen echt vervolg, maar wel net zo succesvol

Costa!! kreeg dus al na het eerste weekend de Gouden Film-status van het Nederlands Film Festival en ging hiermee het succes van de hitfilm uit 2001 achterna. En dit terwijl het niet eens een echt vervolg is. Van de originele cast uit Costa! keert alleen Katja Schuurman terug in haar rol van Frida. Zij wordt deze keer niet bijgestaan door Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Kurt Rogiers, maar door Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard en Roeland Fernhout.

Wat we natuurlijk wél terugzien zijn proppers en de zomerse Costa del Sol. In deze film draait het allemaal om Frida’s dochter Anna (gespeeld door Hoes), die na een samenloop van omstandigheden naar Spanje vertrekt om van haar vaders vervallen club Costa dé place-to-be te maken. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Kom alvast in de stemming met onderstaande trailer:

‘Costa!!’ is vanaf 21 juli te zien bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft ons laten weten dat het al vanaf vandaag, donderdag 21 juli 2022, mogelijk is om deze romantische komedie te streamen. Je kunt hem kopen voor een prijs vanaf €9,99. Het is ook mogelijk om nog twee weken te wachten, tot 4 augustus 2022, en de titel dan voor een lagere prijs te huren.

Als je kiest voor huren, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Vervolgens wordt de film na 48 uur uit je bibliotheek verwijderd. Koop je de Nederlandse romkom, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je deze zo vaak kijken als je wilt.

Verhaal en informatie van de film

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Salou om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

TitelCosta!!
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb5,7 uit 149 stemmen
RegisseurJon Karthaus
CastKatja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.