Zomerse hitfilm ‘Costa!!’ is nu te zien op Netflix

De herfst is officieel begonnen. Als je het warme weer en het zonnetje nu al mist, hebben we goed nieuws voor je: de op en top zomerse romcom Costa!! is namelijk nu te zien op Netflix. Dit vervolg op de film uit 2001 was in de bioscoop al een ontzettende hit, en is nu dus ook vanuit je eigen thuisbioscoop te bekijken.

Waar gaat de zomerse hitfilm ‘Costa!!’ over?

In 2001 verscheen Costa! in de Nederlandse bioscopen, waarna we meer dan twintig jaar moesten wachten op het vervolg. Van een échte sequel is dan ook geen sprake; zo keert van de originele cast alleen Katja Schuurman terug in haar rol als Frida. Ondanks de bijna compleet nieuwe groep acteurs was deze film ook weer ontzettend succesvol. Al na het eerste weekend kreeg het de Gouden Film-status van het Nederlands Film Festival.

De film speelt zich net als het eerste deel af aan de zomerse Costa del Sol en draait om Frida’s dochter Anna. Zij vertrekt naar Spanje voor een welverdiende vakantie, maar ontdekt daar dat ze zich beter kan storten op haar vaders vervallen club, de Costa. Kan ze daar samen met haar beste vriendin en de werknemers weer dé place-to-be van maken? In dit vervolg speelt Abbey Hoes de hoofdrol. Zij wordt geflankeerd door een groep andere bekende namen, waaronder Soy Kroon, Stephanie van Eer, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard en Roeland Fernhout.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Dit is het langverwachte vervolg op de hitfilm uit 2001
2️⃣ Met diverse topacteurs als Katja Schuurman en Abbey Hoes
3️⃣ Zomers, vrolijk en lekker luchtig; perfect voor een zaterdagavond op de bank

‘Costa!!’ komt in oktober naar Netflix

In juli werd het al mogelijk om Costa!! bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te streamen. Daar kon je de film kopen of huren, waarvoor dus geen abonnement nodig was.

Netflix is de eerste streamingdienst die de romantische komedie ook zonder aanvullende kosten aanbiedt. Op donderdag 20 oktober 2022 is de film toegevoegd aan het aanbod van de streaminggigant. Daar is ook Costa! te vinden, al kun je daarvoor ook terecht bij Pathé Thuis, Videoland of HBO Max.

Geen abonnement op Netflix? Bekijk Costa!! bij Pathé Thuis ✅

Verhaal en informatie van de film

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Salou om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

TitelCosta!!
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 41 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Romantiek
IMDb5,6 uit 198 stemmen
RegisseurJon Karthaus
CastKatja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.