#LockdownLightsUp: waarom we nu massaal kerstverlichting ophangen en welke films daarbij horen

In deze gekke en sombere tijden kan iedereen wel wat vrolijkheid gebruiken. Daarom hebben miljoenen Amerikanen en Canadezen hun kerstverlichting weer buiten gehangen. Deze trend begint nu ook naar Nederland over te waaien. En als je dan toch thuis zit, kun je meteen je gemiste kerstfilms inhalen!

Kerstfilms die je misschien hebt gemist afgelopen december

1. Frozen 2 (2019)

Vorig jaar verscheen eindelijk het langverwachte vervolg op Frozen (2013) in de bioscopen. Het plot: Else vraagt zich af waarom zij is geboren met magische krachten. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op avontuur om het antwoord te ontdekken. De perfecte feel good-movie om deze sombere avonden mee door te komen. Maar ook als je geen zin hebt om je helemaal in de kerstsferen te wanen, kun je deze Disneyfilm prima kijken.

De film krijgt op IMDb een 7.0. Je kunt hem zien via Disney+ of Pathé Thuis.

Bekijk nu de trailer van Frozen 2.

2. A Bad Moms Christmas (2017)

Zit je in thuisisolatie? Dan heb je vast ontdekt dat het makkelijk is om de teugels te laten varen. Geen afspraken, geen sportschool, geen dieet. En ach, als je dan toch bezig bent, kun je prima een extra drankje nemen bij de film. Herkenbaar? Niks om je schuldig over te voelen, zo zien we in de film A Bad Moms Christmas (2017). In Bad Moms (2016) genoten we al van Mila Kunis als jonge moeder, die besluit zichzelf wat meer te gunnen. In dit vervolg, welke afgelopen winter op Netflix verscheen, zet deze verhaallijn voort rond de kerstdagen. Dubbel plezier!

A Bad Moms Christmas krijgt op IMDb een 5.6. De film is te zien op Netflix.

Bekijk nu de trailer van A Bad Moms Christmas.

3. Holiday in the Wild (2019)

Zin in wat romantiek in deze sombere tijden? Dan kun je smullen van Kristin Davis (Charlotte van Sex and the City) en Rob Lowe in Holiday in the Wild. In deze film wordt Kate plotseling verlaten door haar echtgenoot en gaat daarom in haar eentje op hun tweede huwelijksreis naar Afrika. Door te helpen op een olifantenreservaat vindt ze nieuwe zingeving én een kans op romantiek.

Waarom deze film kijken? Om even weg te dromen bij de romantiek. En natuurlijk bij de prachtige landschappen en dieren. Deze film speelt zich niet af in de typische winterse setting, daarom past hij ook best prima op een zonnige lentedag.

Deze film krijgt op IMDb een 6.1. Je kunt de film kijken op Netflix.

Bekijk nu de trailer van A Holiday in the Wild.

4. Let It Snow (2019)

Juist even helemaal wegdromen bij een Winter Wonderland? Ook daarvoor hebben we een recept! Ga voor de film Let it Snow (2019). Deze komedie is een verfilming van de gelijknamige verhalenbundel, waaraan de bekende young adult-schrijver John Green meeschreef. De film speelt zich af in een klein Amerikaans stadje dat wordt geteisterd door een enorme sneeuwstorm, die het de personages onmogelijk maakt zich te verplaatsen. Nou, wij weten inmiddels wel een beetje hoe dat schuitje zit.

Let It Snow krijgt een 5.8 op IMDb en is te streamen via Netflix.

Bekijk nu de trailer van Let It Snow.

5. Last Christmas (2019)

Dé kersthit van 2019: Last Christmas. Waarom? 1. Heerlijke nummers van George Michael. 2. Regie van Paul Feig (Bridesmaids) en script van Emma Thompson. 3. Fantastische cast met Emilia Clarke, Emma Thompson en Henry Golding. 4. KERST. Het verhaal gaat over de cynische Kate die haar leven niet op de rit krijgt. Wanneer ze de positivo Tom ontmoet, begint haar houding te veranderen. Last Christmas heeft een mierzoet plotje én grove humor. Combineer dat met de heerlijke 80’s soundtrack en voilà: een perfecte filmavond is geboren.

Last Christmas krijgt op IMDb een 6.5. Je kunt de film nu al bekijken via Pathé Thuis. Vanaf 2 april is de film tegen een lager tarief te huur.

Bekijk nu de trailer van Last Christmas.

Meer films zien?

Meer warmte in deze sombere dagen? Bekijk ons lijstje van feel-good movies of deze films over de liefde. Het volledige aanbod op Netflix vind je hier.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.