Conference League-finale 2023: datum, locatie en vorige winnaars

We begonnen de strijd op weg naar de Conference League-finale 2023 met AZ in de groepsfase. De Alkmaarders wisten de poulefase te winnen overleefden ook de achtste finale tegen SS Lazio. Maar welke ploegen weten dit jaar eigenlijk de finalestrijd te behalen, op welke datum is het in welk stadion en wie waren de vorige winnaars van deze prijs?

NLZIET

Alle Conference League-uitzendingen op televisie kun je dit jaar onder andere via online tv live en terugkijken. Je kijkt nu 14 dagen gratis.

ESPN

Deze vier sportzenders vertonen de Conference League-wedstrijden. In het basispakket bij Canal Digitaal, nu 7 dagen gratis.

Wanneer is de finale van de Conference League in 2023?

Het programma van de Europese Conference League in seizoen 22/23 zag er als volgt uit: na de play-offs in de zomer werd de groepsfase voltooid van september-november 2022. Vervolgens staan de achtste finales, kwartfinale en halve finale op het programma in maart, april en mei. Benieuwd welke datum je in je agenda kunt omcirkelen voor de eindstrijd en hoe laat deze precies zal beginnen? Uiteindelijk wordt de finale gespeeld op woensdag 7 juni 2023 om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Deze eindstrijd is dit jaar geprikt tussen de twee andere finales van de Europese voetbaltoernooien in. Exact één week eerder is namelijk de finale van de Europa League, terwijl de finale van de Champions League in het weekend erna pas wordt gespeeld.

Locatie van de Europa Conference League-finale op woensdag 7 juni 2023: stadion, stad en land

We weten ook al wat de locatie is voor de finale in mei: de Fortuna Arena in Tsjechië, om precies te zijn in de hoofdstad van het land—Praag. Deze locatie heette vroeger het Stadion Eden, maar in de zomer van 2022 is de naam gewijzigd. Je kunt natuurlijk tickets voor de wedstrijd proberen te bemachtigen via allerlei verschillende ticketshops. Zo vind je hier op de officiële website van P1 Travel welke kaartjes momenteel voor de UECL-wedstrijden beschikbaar zijn.

Vorige winnaars van de Conference League

Op het moment van schrijven zijn we aanbeland bij de kwartfinales van de Conference League, wat betekent dat er nog maar acht overgebleven teams zullen strijden in het Europese voetbalspektakel. Namens Frankrijk doet OGC Nice nog mee aan de strijd, terwijl ook de Belgen van RSC Anderlecht en KAA Gent tot nu toe elke ronde wisten te overleven. De Nederlandse ploeg AZ heeft deze ronde ook weten te bereiken, net als het Engelse West Ham United, het Italiaanse Fiorentina, het Poolse Lech Poznań en het Zwitserse FC Basel.

Hieronder vind je welke ploeg eerder met de beker in handen naar huis af mochten reizen. Het toernooi werd pas in seizoen 2021/22 voor het eerst georganiseerd, wat betekent dat er nog maar één eerdere winnaar in de boeken staat. De Italiaanse ploeg AS Roma wist vorig jaar namelijk in de allereerste finale van de UECL te winnen van de Nederlandse club uit Rotterdam: Feyenoord.

JaarWinnaarTegenstanderUitslag
2023…?…?…?
2022🇮🇹 AS Roma🇳🇱 Feyenoord1-0
FEYENOORD en AS ROMA strijden om eerste CONFERENCE LEAGUE-TITEL 🏆 | Samenvatting AS Roma - Feyenoord

Veelgestelde vragen

  • In welk stadion wordt de Europa Conference League-finale van 2023 gespeeld?

    De finale van de UECL 2022/23 vindt plaats in het Fortuna Arena in Praag (Tsjechië).

  • Hoe laat is de aftrap van de finale van de Conference League dit jaar?

    Om 21:00 uur Nederlandse tijd zal de Europa Conference League-finale beginnen.