Commentatoren F1 bij Viaplay bekendgemaakt: dag Olav en Jack, hallo Nelson en Melroy

Viaplay heeft in een exclusief interview met RacingNews365 laten weten wie commentatoren van de Formule 1 worden in 2022. De bekende namen van Ziggo, Olav Mol en Jack Plooij, redden het niet, want sportcommentator Nelson Valkenburg en coureur Melroy Heemskerk zullen volgend jaar te horen zijn tijdens de wedstrijden.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk worden commentatoren van Formule 1 bij Viaplay in 2022

Viaplay is een nieuwe streamingdienst die begin maart 2022 gelanceerd zal worden in Nederland. Het video on demand-platform zal in het aanbod naast films en series ook veel sport uitzenden. Met onder andere de Formule 1 uit, Darts, de Bundesliga, de Premier League en meer.

Nu zijn van die eerste sport na veel vragen van journalisten eindelijk de commentatoren bekendgemaakt. Nelson Valkenburg is de eerste naam. Hij deed eerder als autosportcommentator verslag bij RTL en Eurosport met onder andere de 24 uur van Le Mans en de rally van Dakar. De tweede naam, Melroy Heemskerk, is een ervaren mcoureur. Hij werd in 2009 kampioen van Nederland en de Benelux in de Formule Ford. Samen zullen zij verslag doen van het F1-seizoen van 2022.

Dit betekent dat Olav Mol en Jack Plooij aankomend seizoen geen commentatoren zullen zijn van de Formule 1 bij Viaplay. Dat gegeven doet veel stof opwaaien op Twitter. Zij reageerden vanochtend in een interview bij Radio 538 op het nieuws: “Ben niet boos, maar vind het wel k*t.”

Team van Viaplay aangevuld

Met deze namen wordt het team van Viaplay dat al bekend was aangevuld. Eerder kregen we namelijk te horen dat Amber Brantsen de presentatrice van de Formule 1 zal worden, wat nu de rol van Rob Kamphues is bij Ziggo. Verder zal het team achter de schermen geleid worden door Marco Zwaneveld als Head of Sports en door Victor Winkelhagen als Head of Production.

Persconferentie op woensdag 8 december over abonnementsprijs en meer

Aanstaande woensdag, op 8 december 2021, zullen we meer te weten komen over Viaplay. Dan wordt er namelijk een persconferentie georganiseerd. Hierin zal onder andere bekendgemaakt worden wat de prijs van een abonnement op de streamingdienst gaat worden en zal er worden gesproken door Anders Jensen (President & CEO), Filippa Wallestam (EVP & Chief Content Officer), Marco Zwaneveld en Amber Brantsen. We houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.