Collectie: 13 bloedstollende haaienfilms op Pathé Thuis

Als we ze in de zee tegenkomen worden we niet vrolijk, maar op het witte doek doen ze het ontzettend goed: haaien. Zodra deze gevaarlijke beesten op het scherm verschijnen, weet je dat je naar een bloedstollende film gaat kijken die je op het puntje van je stoel laat zitten. Ben jij ook dol op deze films? Dan ben je bij Pathé Thuis aan het goede adres. Deze TVOD-dienst heeft een hele collectie van haaienfilms toegevoegd waar je hart gegarandeerd sneller van gaat kloppen.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Van ‘Jaws’ tot ‘The Meg’: 13 spannende haaienfilms op Pathé Thuis

De bekendste film over haaien is natuurlijk de klassieker Jaws uit 1975, geregisseerd door de fenomenale Steven Spielberg. Deze spannende film over een enorme, mensenetende haai die een toeristische badplaats terroriseert is nu te zien bij Pathé Thuis (en tevens hier bij Amazon Prime Video). Verder vind je echter ook nog 12 andere titels in de collectie met deze gevaarlijke beesten in de hoofdrol.

Op de streamingdienst koop of huur je bijvoorbeeld Jaws 2 (1978), het vervolg op de haaienklassieker. Deze titel is niet op SVOD-diensten terug te vinden. Ook voor nieuwere films kun je echter bij Pathé’s thuisbioscoop terecht. Zo kun je in The Meg (2018) kijken hoe Jason Statham (The Transporter, Fast & Furious) vecht tegen de megalodon, een prehistorische haai die wel 25 meter lang kan worden. In The Shallows (2016) neemt Blake Lively (Gossip Girl, The Age of Adaline) het op tegen een haai die een stuk kleiner is, maar dit maakt de strijd zeker niet minder spannend. Een compleet overzicht van de 13 films vind je hier in de collectie van haaienfilms op Pathé Thuis.

Allernieuwste hitfilm ‘The Requin’ (2022) in top 20 van populairste titels

De nieuwste film in het rijtje is The Requin, een titel die pas in 2022 is verschenen. Dat haaienfilms het, net als in 1975, nog steeds erg goed doen wordt met deze thriller wel bewezen; de film staat momenteel namelijk in de Pathé Thuis top 20 van meest bekeken films op het video on demand-platform.

The Requin gaat over Jaelyn en Kyle, twee geliefden die op vakantie in Vietnam zijn als een tropische zee hun vakantiehuisje wegvaagt. De twee belanden op de open zee. Kyle is zwaargewond en er dreigt uiteraard gevaar van de inmiddels bekende vijand: witte haaien. Wat volgt is een huiveringwekkende strijd tegen de natuur. De hoofdrollen worden vertolkt door Alicia Silverstone, bekend van Clueless, en James Tupper.

Haaienfilms die je bij andere streamingdiensten kunt vinden

Naast de selectie van haaienfilms op Pathé Thuis kun je andere films over deze gevaarlijke beesten ook op verschillende streamingsdiensten bekijken als je een abonnement hebt. Bij Videoland kijk je bijvoorbeeld naar Sharknado (2013) en de andere twee films van deze trilogie. Wil je niet alleen zinderen bij haaienfilms, maar ook iets nieuws leren? Neem dan eens een kijkje op Netflix of discovery+, want daar vind je verschillende documentaires over de dieren.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.