Deze BN’ers proberen te ontsnappen in het nieuwe seizoen van ‘Code Van Coppens’

De puzzels en raadsels vliegen ons binnenkort om de oren, want het nieuwe seizoen van Code Van Coppens staat op het punt van beginnen. Op zondag 21 april 2024 verschijnt de eerste aflevering op tv. In het programma strijden twee teams van BN’ers tegen elkaar om zo snel mogelijk uit een escape room te ontsnappen. De Vlaamse broers Staf en Mathias Coppens leggen samen met Lieven Scheire in de studio alle puzzels uit. Maar welke bekende Nederlanders gaan dit seizoen de uitdaging aan om te ontsnappen tijdens de Code Van Coppens?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Seizoen 4 van ‘Code Van Coppens’

Na bijna twee jaar afwezigheid keert Code Van Coppens weer terug op de Nederlandse tv. Het programma is bedacht door de Vlaamse broers Staf en Mathias Coppens en komt oorspronkelijk uit België. Daar heeft het escape programma al vijf seizoenen op de teller staan. In 2021 werden de eerste afleveringen in Nederland uitgezonden. Dit voorjaar kunnen we seizoen vier op tv verwachten. Op zondag 21 april om 20:30 uur op SBS6 om precies te zijn wordt de eerste aflevering uitgezonden. Daarna kunnen we wekelijks op hetzelfde tijdstip een nieuwe aflevering verwachten.

Deze BN’ers proberen te ontsnappen

Het programma werkt precies hetzelfde als het Vlaamse format. Iedere aflevering moeten er twee teams ontsnappen uit een escaperoom. Deze teams kunnen uit twee of drie BN’ers bestaan. Zij worden afzonderlijk van elkaar in dezelfde ruimte opgesloten. Vervolgens krijgen ze een uur de tijd om alle raadsels op te lossen. Van een bakkerij en een ijslab, tot aan een streng bewaakte gevangenis en een ware horrorkamer: iedere kamer heeft een apart thema.

Maar welke bekende Nederlanders doen een poging om te ontsnappen? In totaal zullen er zeventien Nederlandse duo’s en één Vlaams koppel meedoen. Kim Feenstra en Sylvia Geersen, Marco Schuitmaker en René Karst, Lilian Marijnissen en Sander de Kramer, John de Bever en Kees Stevens, Milan van Dongen en Jeroen Stekelenburg, Steven en Jamie Kazàn en Mart Hoogkamer en Maxim Froger vormen allemaal een team. Zij gaan de uitdaging aan om als snelste de escape room te verlaten.

Uitzendschema van het escape-programma

Op zondag 21 april 2024 verschijnt de eerste aflevering. Na de eerste aflevering volgen er nog veel meer. We kunnen namelijk iedere week op hetzelfde tijdstip voor de tv klaar zitten. Het vorige seizoen bestond uit negen afleveringen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de nieuwe reeks uit hetzelfde aantal episodes bestaan, aangezien er achttien duo’s meedoen. In iedere aflevering zullen er twee teams het tegen elkaar opnemen. Dit betekent dat de laatste aflevering op zondag 16 juni 2024 te zien zal zijn. Heb je een aflevering gemist? Dan is deze online vrijwel direct terug te kijken via NLZIET. Als het nieuwe seizoen hetzelfde aantal afleveringen bevat, ziet het uitzendschema er als volgt uit:

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Zondag21 april 202420:30 uur
2Zondag28 april 202420:30 uur
3Zondag5 mei 202420:30 uur
4Zondag12 mei 202420:30 uur
5Zondag19 mei 202420:30 uur
6Zondag26 mei 202420:30 uur
7Zondag2 juni 202420:30 uur
8Zondag9 juni 202420:30 uur
9Zondag16 juni 202420:30 uur

Meer informatie over het programma

In dit spannende spelprogramma proberen BN’ers uit een escape room te ontsnappen. De Vlaamse broers Mathias en Staf Coppens begeleiden de teams. Wie ontsnapt als eerste uit de escape room?

TitelCode Van Coppens
SoortSerie
Jaar2021-
Duur4 seizoenen
TaalNederlands
CategorieReality
PresentatorMathias Coppens, Staf Coppens, Lieven Scheire

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.