Kijktip: dramafilm ‘Close’ maakt indruk

Ben je op zoek naar een film om aan je kijklijst toe te voegen? Dan hebben wij een aangrijpende kijktip voor je: Close. Deze Belgische dramafilm draait om de intense vriendschap tussen twee dertienjarige jongens. Volgens filmliefhebbers is dit echt het kijken waard.

Dit is het verhaal van ‘Close’

In 2022 verscheen Close, maar als je deze film gemist hebt is het zeker geen slecht idee om hem op je lijst te zetten. De aangrijpende dramafilm stelt de intense vriendschap tussen twee jonge jongens, Leo en Remi, centraal. Als er een abrupt einde komt aan hun nauwe band, zoekt Léo naar antwoorden bij Rémi’s moeder Sophie.

3 redenen om ‘Close’ te kijken

1️⃣ Close werd internationaal geprezen. De film won verschillende prijzen op filmfestivals, waaronder de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. Er was onder meer lof voor de emotionele diepgang van de personages en hun relaties, vertolkt door de jonge acteurs Eden Dambrine en Gustav De Waele.

2️⃣ De film behandelt thema’s die universeel herkenbaar zijn, zoals de zoektocht naar identiteit, het omgaan met verandering en de kracht van vriendschap. Dit alles wordt naar het grote en kleine scherm vertaald door regisseur Lukas Dhont, die bijvoorbeeld ook de film Girl (2018) maakte.

3️⃣ Ook kijkers waren ontzettend onder de indruk van de film. Zo ontvangt de film op IMDb een 7,8 en vindt 88% van de stemmers op Rotten Tomatoes het een echte aanrader. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media:

‘Close’ staat op nieuwe streamingdienst CANAL+

Close is nu te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de film onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst je bevalt. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.