Leuk voor de kids: ‘Clifford de Grote Rode Hond’ (film, 2022) is nu online te zien

De vrolijke familiefilm Clifford de Grote Rode Hond (in het Engels bekend als Clifford the Big Red Dog) uit 2021 komt deze maand naar Pathé Thuis. De avonturen van de grote rode hond Clifford met onder andere Jack Whitehall (Jungle Cruise, Jack Whitehall: Travels with my Father) en John Cleese (Monty Python, James Bond: The World Is Not Enough) is vanaf donderdag 21 april te koop bij Pathé Thuis. Vanaf woensdag 27 april is de film ook te huur vanaf €4,99.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

‘Clifford de Grote Rode Hond’ is vanaf 21 april te zien bij Pathé Thuis

Clifford de Grote Rode Hond is een avonturenkomedie die werd geregisseerd door Walt Becker en is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Norman Bridwell. In de hoofdrollen schitteren onder andere Jack Whitehall, Darby Camp, Tony Hale, Sienna Guillory, David Alan Grier, Russell Wong, Kenan Thompson en John Cleese. De film ging op 10 november 2021 in Amerika in première en haalde wereldwijd meer dan $107 mln. binnen tegenover een budget van $64 miljoen, wat de film als regelrechte kaskraker classificeert. Een vervolgfilm is dan ook al officieel aangekondigd en deze bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase.

Deze familiefilm is vanaf donderdag 21 april beschikbaar om te kopen bij Pathé Thuis. Minder dan een week later, vanaf woensdag 27 april, wordt het ook mogelijk om Clifford de Grote Rode Hond te huren bij Pathé Thuis vanaf €4,99. Vervolgens kun je hem tot 30 dagen in je account bewaren. Vanaf het moment dat je de film start, krijg je 48 uur de tijd om hem te kijken.

Productie van de film

De eerste geluiden van een live-action productie van de bekende Clifford de Grote Rode Hond-reeks kwamen al in mei 2012 naar buiten. Universal Pictures en Illumination Entertainment zouden deze titel produceren, maar in juli 2012 kregen we het nieuws te horen dat plannen voor de film werden geschrapt.

In 2017 werd echter aangekondigd dat Walt Becker was ingehuurd om een ‘Clifford’ film te regisseren, waarna we in juni 2019 te horen kregen dat Paramount de film deels zou financieren. Opnames met onder andere Jack Whitehall en John Cleese begonnen op 10 juni 2019 in New York City en werden op 23 augustus na slechts 55 opnamedagen afgerond. De film is de eerste live-action productie van de bekende Clifford de Grote Rode Hond-boekenserie.

Clifford de Grote Rode Hond (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

De tiener Emily Elizabeth (Darby Camp) ontmoet een magische dierenbeschermer (John Cleese) die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder (Sienna Guillory) is de stad uit voor werk waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey (Jack Whitehall) samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad.

TitelClifford de Grote Rode Hond
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels en Nederlands
Duur1 uur en 36 minuten
IMDb6,0 uit 11.000 stemmen
CategorieAvontuur, Komedie, Familie
RegisseurWalt Becker
CastJack Whitehall, Darby Camp, Tony Hale, Sienna Guillory, David Alan Grier, Russell Wong, Kenan Thompson, John Cleese

Synopsis: Paramount Pictures

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.