Must-see: op Disney+ kijk je nu naar de psychologische thrillerserie ‘The Clearing’

Op Disney+ kijk je sinds kort naar The Clearing. Deze serie gaat over een doodenge en gewelddadige sekte en is deels gebaseerd op The Family, een groepering uit Australië die in de jaren 60 ruim vijfhonderd leden telde. Zij gingen wel heel ver om hun sekte uit te breiden en ontvoerden tientallen kinderen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Doodenge sekte in ‘The Clearing’

Freya woont met haar zoontje aan het meer. Als ze hoort dat er in de buurt een meisje ontvoerd is, komen alle herinneringen die ze aan The Kindred heeft weer naar boven. Dit was een van de weinige sektes die geleid werd door een vrouw en Freya was hier in haar jeugd slachtoffer van. Ze voelt zich geroepen om in het reine te komen met haar verleden en het tij te keren voordat er nog meer onschuldige kinderen in handen vallen van de meedogenloze sekteleidster.

The Clearing is in principe fictief, gebaseerd op de misdaadroman van J.P. Pomare, maar het verhaal dat verteld wordt vertoont grote gelijkenissen met de Australische sekte The Family. Het verhaal wordt tot leven gebracht door hoofdrolspelers Teresa Palmer (A Discovery of Witches), Guy Pearce (Brimstone) en Mirando Otto (The Lord of the Rings-reeks). Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

The Clearing | Official Trailer | Hulu

‘The Clearing’ is nú te bingen op Disney+

Disney+ heeft de afgelopen zeven weken de afleveringen van The Clearing aan het aanbod toegevoegd. Vanmorgen is ook de allerlaatste episode verschenen en dat betekent dat je nú het complete seizoen kunt bingen.

Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning van Disney+ staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Een plaatselijk meisje wordt vermist, wat trauma oproept bij een vrouw die als kind lid was van een door een vrouw geleide sekte, The Kindred. Deze psychologische thriller kruipt onder je huid en gaat in je hoofd zitten, waarbij heden en verleden, werkelijkheid en nachtmerries in elkaar overvloeien.

TitelThe Clearing
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Thriller
IMDb6,1 uit 1.100 stemmen
MakerMatt Cameron, Elise McCredie
CastTeresa Palmer, Miranda Otto, Guy Pearce, Hazem Shammas, Erroll Shand, Kate Mulvany

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.