Clásica San Sebastián: live kijken op tv en online | Wielrennen op 29 juli 2023

De wielerkalender is deze zomer weer goed gevuld. Want vandaag, net na de Tour de France en op dezelfde dag als de Ronde van Polen, staat de volgende klassieker alweer in de startblokken. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar de wedstrijd Clásica San Sebastián op tv en online kijken kunnen op zaterdag 29 juli 2023. De koers wordt verreden in het Spaanse Baskenland en behoort sinds 2011 tot de UCI World Tour. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerstrijd eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Clásica San Sebastián’ (op 29 juli 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Clásica San Sebastián per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Clásica San Sebastián bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerklassieker jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de wielerklassieker Clásica San Sebastián 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Clásica San Sebastián in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de gehele wielerklassieker.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de wielerwedstrijd Clásica San Sebastián

De Clásica San Sebastián is een jaarlijkse eendaagse wielerwedstrijd die voor het eerst in 1981 werd georganiseerd. De koers wordt ook wel als wielerklassieker gezien en maakt sinds 2011 deel van de UCI World Tour. Eerder was het evenement al vanaf 1989 onderdeel van de wereldbeker en behoorde het vijf jaar lang (2005-2010) tot de UCI ProTour. De heuvelklassieker wordt meestal kort na de Tour de France verreden.

De start en finish liggen in de stad San Sebastián, dat gelegen is in het Spaanse Baskenland. Kenmerkend voor de koers zijn de zware beklimmingen die de renners moeten trotseren. Zo is de slotklim op de Murgil Tontorra altijd een waar spektakelstuk en zeker geen gemakkelijke opgave voor de pedaleurs. Na een weergaloze solo van 50 kilometer wist Remco Evenepoel er vorig jaar met de winst vandoor te gaan. In drie edities pakte hij zijn tweede overwinning van de klassieker.

Sinds 2019 wordt de wielerwedstrijd ook voor vrouwen georganiseerd. Zo stond de koers in 2021 op de kalender van de UCI Women’s World Tour 2021. De Australische Luce Kennedy wist de eerste editie te winnen. Het podium werd aangevuld met alleen maar Nederlandse namen. Zo werd Janneke Ensing tweede en pakte Pauliena Rooijakkers de derde plek. In 2021 won Annemiek van Vleuten. Zij mocht overigens een jaar later tevens de eerste editie van de Tour de France Femmes op haar naam schrijven.

CompetitieClásica San Sebastián
SportWielrennen
DatumZaterdag 29 juli 2023
LocatieSpanje (Spaans Baskenland)


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.