‘Clarkson’s Farm’ seizoen 2 komt eraan: dit is alles wat je moet weten

Uit ruim 36.000 stemmen weet Clarkson’s Farm een dikke 9 te scoren op IMDb. Dat de serie door Amazon Prime Video dan ook razendsnel verlengd werd met een tweede seizoen, was niet zo gek. En binnenkort mogen we alweer samen met Top Gear’s Jeremy Clarkson terugkeren naar zijn boerderij Diddly Squat Farm op het Engelse platteland. Wat is er allemaal al bekend over de nieuwe afleveringen? In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over Clarkson’s Farm seizoen 2 op een rijtje.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat ‘Clarkson’s Farm’ seizoen 2 over?

In het eerste seizoen zagen we hoe Jeremy Clarkson—de man die de wereld rondreist om al schreeuwend in supercars te racen, maar absoluut geen boer is—een boerderij van 1.000 hectare op het Engelse platteland kocht. Ondanks dat hij niks van landbouw wist, besloot hij die zelf te gaan runnen. En wij werden meegenomen in dit intense, slopende en vaak hilarische jaar.

Ook in het tweede seizoen leren we Jeremy Clarkson weer van een andere kant kennen. Nu hij al een jaar bezig is streeft hij naar het uitbreiden van zijn beperkte agrarische kennis, en dit doet hij onder het toeziend oog van zijn no-nonsense team. Natuurlijk leidt dit tot meer beproevingen en boerenmisstappen, maar ook tot meer triomfen. Dat belooft weer veel goeds!

Wie zitten er in de cast van het tweede seizoen?

Uiteraard keert Jeremy Clarkson weer terug op de boerderij, samen met het vaste team dat we in het eerste seizoen al hebben leren kennen. Zo zijn fanfavoriet Kaleb Cooper, Jeremy’s wederhelft Lisa Hogan, ‘Cheerful’ Charlie Ireland en Gerald Cooper er ook weer bij.

Wanneer komt ‘Clarkson’s Farm’ seizoen 2 op Amazon Prime Video?

In juni 2021 was Clarkson’s Farm voor het eerst te zien op Amazon Prime Video. Razendsnel werd de show verlengd met een nieuw seizoen, en het filmen hiervan begon nog in hetzelfde jaar. Maar wanneer is de serie dan eindelijk weer te zien? Dit heeft Amazon Prime Video helaas nog niet bekendgemaakt. Er moest namelijk een heel jaar gefilmd worden, dus de opnames waren pas in de zomer van 2022 afgelopen. Vervolgens moet het editen nog gaan beginnen.

Dit bevestigt ook Jeremy Clarkson zelf in een reactie onder een Instagram-post, waar een fan vroeg wanneer het nieuwe seizoen te zien zou zijn. “Het filmen eindigt midden juli. Het zou dus geëdit en klaar moeten zijn aan het begin van het nieuwe jaar,” antwoordde Clarkson hierop. Verwacht de serie dus niet voor het voorjaar van 2023 terug te zien… Uiteraard hoor je het direct van ons als een exacte releasedatum bekend is. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen enkel nieuwtje te missen.

Zijn er eigenlijk al beelden van het tweede seizoen?

Jazeker! Er is helaas nog geen trailer, maar Amazon Prime Video heeft een tijdje geleden wel de eerste foto’s met ons gedeeld. Hieronder bekijk je ze.

Komt er ook een ‘Clarkson’s Farm’ seizoen 3 op Amazon Prime Video?

Op het moment van schrijven is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van Clarkson’s Farm gaat komen. Gezien het grote succes is de kans natuurlijk wel groot, al heeft een jaar lang filmen ook heel wat voeten in de aarde. We komen hier dus nog op terug!


Veelgestelde vragen


Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.