Nu te zien: bloedstollende actieserie ‘Citadel’ met Richard Madden

Fans van de serie Bodyguard, opgelet! Richard Madden is terug in een gloednieuwe misdaadserie die je wederom op het puntje van je stoel laat zitten. Het heet Citadel, is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime Video en draait om elite-agent Mason Kane. Samen met zijn collega Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) moet hij een levensgevaarlijke missie uitvoeren en de wereld redden.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Hier gaat de bloedstollende spionageserie ‘Citadel’ over

Ooit was Citadel een onafhankelijk wereldwijd spionageagentschap dat opgericht was om de veiligheid van alle mensen te garanderen, maar acht jaar geleden werden zij ter val gebracht door de gevaarlijke organisatie Manticore. Het geheugen van elite-agenten Mason Kane en Nadia Sinh werd gewist en ze bouwden een nieuw, normaal leven op. Nu worden ze echter door een andere voormalige Citadel-collega opgespoord en ingezet om voor eens en voor altijd af te rekenen met Manticore, een missie die ze over de hele wereld voert.

Kwalitatief gezien moet dit een echt spektakel worden. Niet alleen schittert Game of Thrones-acteur Richard Madden dus in de hoofdrol, hij wordt ook nog eens voor de schermen bijgestaan door topacteurs Priyanka Chopra Jonas (The Matrix Resurrections), Stanley Tucci (The King’s Man) en Lesley Manville (The Crown) en achter de schermen door de welbekende Russo-broers (Avengers: Endgame). Samen moeten ze voor een nieuwe topserie zorgen die bovendien het startschot vormt voor een wereldwijde franchise. Er komen series uit verschillende landen die qua verhalen allemaal met elkaar verweven worden. Zo worden er binnenkort ook Italiaanse en Indiase spin-offs verwacht.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Citadel vormt hét begin van een wereldwijde franchise met verschillende in elkaar overlopende series
2️⃣ Bloedstollend verhaal dat al vergeleken wordt met de James Bond-films
3️⃣ Kwaliteit voor én achter de schermen, met grote namen als Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas en de Russo-broers

Eerste twee afleveringen van ‘Citadel’ zijn nu te zien

Sinds vrijdag 28 april zijn de eerste twee afleveringen van Citadel te zien op Amazon Prime Video. Vanaf nu kun je dus iedere vrijdag voor de buis gaan zitten voor een gloednieuwe episode. In totaal gaan er zes afleveringen komen, waardoor de seizoensfinale op 26 mei te streamen is.

Citadel - Official Trailer | Prime Video

Meer informatie over de serie

Acht jaar geleden werd Citadel, een onafhankelijk, wereldwijd spionagebureau, vernietigd door een nieuw syndicaat, Manticore. Met gewiste geheugens weten topagenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Singh (Priyanka Chopra Jonas) aan de dood te ontsnappen. Acht jaar later vraagt Masons oud-collega Bernard Orlick (Stanley Tucci) om hulp om te voorkomen dat Manticore een nieuwe wereldorde creëert.

TitelCitadel
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Actie
MakersAnthony Russo, Joe Russo
CastPriyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, Richard Madden, Ashleigh Cummings, Caoilinn Springall, Laëtitia Eïdo, Lesley Manville, Timothy Busfield, Samantha Ruth Prabhu, Roland Møller, Varun Dhawan, Osy Ikhile

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.