HBO Max met een Chromecast op je tv gebruiken (uitleg)

De allernieuwste streamingdienst van Nederland is in maart 2022 live gegaan: HBO Max. De streaming service neemt een gigantische lijst aan films en series met zich mee, waaronder veel titels van HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network. In dit artikel lees je hoe je via Chromecast op je televisie naar HBO Max kunt kijken.

HBO Max op je televisie kijken met een Chromecast

De meest gebruikelijke manier om HBO Max op je televisie te kijken is door middel van de HBO Max app. Deze is onder andere beschikbaar voor de Apple TV en Smart TV’s vanaf 2016. Wanneer je dus een Smart TV of normale televisie van vóór 2016 hebt, zal het nodig zijn om via externe apparaten de app te installeren.

De Apple TV is hier een voorbeeld van. Het is natuurlijk ook mogelijk om HBO Max zonder externe apparaten op je televisie af te spelen. Dit doe je door simpelweg je laptop via een HDMI-kabel met je tv te verbinden. Een andere mogelijkheid is om HBO Max via een deze Chromecast naar je televisie te casten. Lees verder voor uitleg over het gebruik van HBO Max en Chromecast.

Stappenplan om HBO Max met een Chromecast op je televisie te kijken via computer

Zoals hierboven vermeld, zijn er een aantal verschillende manieren om HBO Max op je televisie te kijken. Via de HBO Max app, externe apparaten en door je laptop simpelweg met de televisie te verbinden via een kapel. Hieronder hebben wij een simpele stappenplan opgezet om met een Chromecast binnen een mum van tijd HBO Max op je televisie te kijken via je computer.

 1. Stel je Chromecast in met een Android- of iOS-apparaat.
 2. Zorg ervoor dat je Chromecast en computer zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
 3. Open de Chrome-browser op uw computer en ga naar HBO Max en maak op deze manier een abonnement aan.
 4. Begin iets te kijken en klik vervolgens rechts onderin het scherm op de Google Cast-knop.
 5. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
 6. Eenmaal verbonden zou HBO Max op je tv moeten spelen. Als je wilt stoppen met casten, kies nogmaals het Cast-knop en klik je vervolgens het apparaat waarnaar je aan het casten bent.

Nog makkelijker: gebruik hiervoor je telefoon of tablet

Het is nog makkelijker om je telefoon of tablet te gebruiken om films en series van HBO Max naar je tv te casten. Volg hiervoor de volgende stappen.

 1. Stel Chromecast in op je Android- of iOS-apparaat.
 2. Zorg ervoor dat je Chromecast en je telefoon of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
 3. Open HBO Max op je telefoon of tablet en begin iets te kijken
 4. Tik rechtsboven op de Google Cast-knop.
 5. Tik op het apparaat waarnaar je wilt casten.
 6. Eenmaal verbonden zou HBO Max op je tv moeten spelen. Als je wilt stoppen met casten, kies nogmaals het Cast-knop en klik je vervolgens het apparaat waarnaar je aan het casten bent.