Dit is de enige plek waar je nu nog online ‘Chicago Med’, ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago P.D.’ kunt kijken

Fans van Chicago Fire, Chicago Med en Chicago P.D. werden op 31 augustus teleurgesteld, want toen werd de reeks uit het aanbod van streaminggigant Netflix verwijderd. Sindsdien lijken veel mensen te denken dat de serie in Nederland helemaal niet meer te streamen is, maar gelukkig is dit niet waar! Er is namelijk nog één streamingdienst die de complete Chicago-reeks aanbiedt, en dat is Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Spannende dramaseries ‘Chicago Fire’, ‘Chicago Med’ en ‘Chicago P.D.’ zijn nog online te zien

De Chicago-reeks bevat een aantal van de meest populaire (momenteel lopende) series, over het leven van brandweerlieden (Chicago Fire), artsen en verplegers (Chicago Med) en agenten (Chicago P.D.) in de stad Chicago.

Uit het verdwijnsein van Netflix NL in augustus 2022 bleek dat Chicago Fire en Chicago Med uit het aanbod verwijderd werden. Gelukkig betekent dit niet dat de series nu helemaal niet meer te bekijken zijn vanuit Nederland. Bij video on demand-platform Amazon Prime Video kun je momenteel hier kijken naar seizoen 1-8 van Chicago Fire en hier kijken naar seizoen 1-5 van Chicago Med. Daarnaast kun je er ook hier kijken naar seizoen 1-7 van Chicago P.D., de derde serie uit de reeks. Een lidmaatschap bij deze streamingdienst is de eerste 30 dagen gratis.

Niet alle seizoenen op Amazon Prime Video

Overigens zijn niet alle seizoenen van de series op het moment van schrijven bij Amazon Prime Video te zien. Zo kun je van Chicago Med momenteel de eerste vijf seizoenen zien bij de streamingdienst, maar zijn er op de Amerikaanse zender NBC inmiddels al zeven seizoenen uitgezonden. Hetzelfde geldt voor Chicago Fire: daar zijn elf seizoenen van verschenen, waarvan de eerste acht nu op de streamingdienst van Amazon te vinden zijn. Chicago Justice, de vierde serie in deze reeks, is in Nederland helemaal niet (online) te zien.

We verwachten dat deze series misschien wel—in zijn geheel—op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime komen te staan. De rechten van deze titels zijn immers in handen van NBCUniversal Television Distribution, onderdeel van het bedrijf Comcast Corporation. Samen met Paramount Global zullen zij in oktober het nieuwe video on demand-platform lanceren in Nederland. Dat zij dan ook (direct) de Chicago-reeks in hun aanbod zullen opnemen, is op dit moment slechts een verwachting en is nog niet officieel bevestigd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Chicago Fire: verhaal en informatie

Deze spannende dramaserie gaat over de professionele en persoonlijke levens van brandweerlieden en paramedici die onder lastige omstandigheden werken in Chicago.

TitelChicago Fire
SoortSerie
Jaar2012-
Duur11 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,0 uit 56.000 stemmen
MakerMichael Brandt, Derek Haas
CastTaylor Kinney
David Eigenberg
Joe Minoso
Christian Stolte
Eamonn Walker
Randy Flagler
Jesse Spencer
Kara Killmer
Yuriy Sardarov
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Chicago Med: verhaal en informatie

In deze spin-off van ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago P.D.’ worstelen artsen en verplegers van het Gaffney Chicago Medical Center met drama en onheil op de spoedeisende hulp.

TitelChicago Med
SoortSerie
Jaar2015-
Duur8 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb7,6 uit 25.000 stemmen
MakerDick Wolf, Matt Olmstead
CastNick Gehlfuss
Marlyne Barrett
S. Epatha Merkerson
Oliver Platt
Brian Tee
Torrey DeVitto
Yaya DaCosta
Colin Donnell
Lorena Diaz
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Chicago P.D.: verhaal en informatie

De spannende dramaserie uit de geliefde ‘Chicago’-reeks gaat over de politie-agenten van het Chicago Police Department. Zowel de agenten in uniform die de straten patrouilleren als de inlichtingen-unit.

TitelChicago P.D.
SoortSerie
Jaar2014-
Duur10 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama, Misdaad
IMDb8,1 uit 38.000 stemmen
MakerDick Wolf, Matt Olmstead
CastJason Beghe, Jesse Lee Soffer, Marina Squerciati, Patrick John Flueger, Laroyce Hawkins, Amy Morton, Jon Seda, Tracy Spiridakos, Alias Koteas
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.