Chicago Fire seizoen 5 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Maar liefst 11 seizoenen (!) zijn er al gemaakt van de razend populaire serie Chicago Fire, waarvan in Nederland slechts deel 1 tot en met 4 op Netflix te zien waren (en inmiddels verwijderd zijn). Bij Amazon’s streamingdienst Prime Video kun je wél hier naar seizoen 5-8 van de hitserie kijken. Benieuwd wanneer volgende seizoenen online zullen verschijnen? Hieronder lees je wat we tot nu toe weten van het nieuws, de release datum en de trailer van Chicago Fire seizoen 5 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Chicago Fire over?

Deze spannende dramaserie gaat over de professionele en persoonlijke levens van brandweerlieden en paramedici die onder lastige omstandigheden werken in Chicago.

TitelChicago Fire
Jaar2012-
SoortSerie
Duur11 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,0 uit 42.000 stemmen
RegisseurMichael Brandt, Derek Haas
CastTaylor Kinney, David Eigenberg, Joe Minoso, Christian Stolte, Eamonn Walker, Randy Flagler, Jesse Spencer, Kara Killmer, Yuriy Sardarov
KijkenBekijk op Netflix
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Wanneer komt Chicago Fire seizoen 5 op Netflix?

Op 27 september 2012 verscheen de eerste aflevering van seizoen 5 van Chicago Fire al op de televisie, waarna de laatste aflevering op 22 mei 2013 volgde. Nu, bijna 10 jaar later, zijn echter nog enkel de eerste vier seizoenen via Netflix te bekijken. Hier verschenen deze delen online op 1 september 2021, maar zullen ze op 31 augustus 2022 ook weer worden verwijderd. Bij Amazon Prime Video is momenteel wel hier seizoen 5 te streamen.

In Nederland heeft Netflix dus niet de rechten van nieuwere seizoenen van de serie Chicago Fire weten te bemachtigen. Toch kun je nu al vanuit Nederland naar het vijfde seizoen van Chicago Fire kijken op Amazon Prime Video, maar daarnaast tevens naar de nieuwste afleveringen met een heel makkelijk trucje: een goede VPN.

Kort gezegd werkt het heel simpel: een VPN is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op de Verenigde Staten? Dan denkt een website dat jij in de VS bent en kun je als gevolg hiervan gewoon naar de nieuwste episodes van Chicago Fire kijken. In een paar simpele stappen werkt dit als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op de Verenigde Staten
  3. Ga direct naar Chicago Fire bij de website van NBC en begin met kijken! 🍿

Komt er een Chicago Fire seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

Jazeker! Er is al een zesde seizoen van Chicago Fire. In februari 2020 werden zelfs seizoen 9, 10 en 11 besteld door NBC. Inmiddels is ook seizoen 9 al op de bovenstaand beschreven manier te bekijken en zijn seizoen 10 & 11 nog in de maak.

→ Vergelijkbare series met Chicago Fire vind je hier 🍿

Welke teaser of trailer is er al van Chicago Fire seizoen 5?

Bekijk hieronder de trailer van het vijfde seizoen van Chicago Fire.


Veelgestelde vragen


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.