Chicago-fans opgelet: ‘Med’ en ‘Fire’ worden verwijderd van Netflix

Op 1 september 2021 verschenen de spannende dramaseries Chicago Fire en Chicago Med online bij Netflix in Nederland. Precies een jaar later blijken de uitzendrechten te zijn verlopen, want beide series zullen op 31 augustus 2022 voor het laatst op de streamingdienst te zien zijn.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Spannende dramaseries ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago Med’ verdwijnen op 31 augustus 2022 van Netflix

Uit het verdwijnsein van Netflix NL in augustus 2022 blijkt dat er deze maand voorlopig 33 titels op de lijst van genomineerden staan om uit het Nederlandse aanbod verwijderd te worden. Voor liefhebbers van Chicago Fire en Chicago Med is er ook slecht nieuws, want deze beide series zullen de videodienst verlaten. Enige lichtpuntje: je hebt nog de hele maand de tijd om al je favoriete afleveringen te streamen, want in de nacht van 31 augustus op 1 september om 00:00 uur Nederlandse tijd zullen de series het video on demand-platform verlaten.

Voorbereiding op lancering van SkyShowtime?

De reden voor de verwijdering is simpel: de uitzendrechten voor Nederland zijn verlopen. Daardoor moet de streaminggigant alle momenteel beschikbare afleveringen (4 seizoenen van beide series) uit het aanbod verwijderen. De rechten van deze titels zijn in handen van NBCUniversal Television Distribution, onderdeel van het bedrijf Comcast Corporation. Samen met Paramount Global zullen zij in de komende maanden de nieuwe streamingdienst SkyShowtime lanceren in Nederland.

Als onderdeel van haar meest populaire (momenteel lopende) series is het mogelijk dat deze organisatie de uitzendrechten van de Chicago-reeks alleen bij zichzelf wil houden. De exclusieve toevoeging van Chicago Fire (11 seizoenen), Chicago Med (8 seizoenen) en mogelijk Chicago P.D. (10 seizoenen) zou een interessante stimulans voor serieliefhebbers kunnen zijn om een abonnement af te sluiten. Dit plan is echter nog niet officieel bevestigd, dus het is nog geen zekerheid dat andere videodiensten de rechten ook verliezen en/of de drie titels direct naar SkyShowtime zullen komen.

Beide hitseries zijn nog wel te zien bij Amazon Prime Video in Nederland

Voorlopig is er naast Netflix namelijk nog wel een andere videodienst die de rechten in handen heeft. Bij Amazon Prime Video kun je momenteel hier kijken naar seizoen 1-8 van Chicago Fire en hier kijken naar seizoen 1-5 van Chicago Med. Daarnaast kun je er ook hier kijken naar seizoen 1-7 van Chicago P.D., de derde serie uit de reeks. Een lidmaatschap bij deze streamingdienst is de eerste 30 dagen gratis.

Of de series hier ook binnenkort uit het aanbod zullen verdwijnen, is momenteel nog niet bekend. Als dat het geval is, zal je het als eerste te horen krijgen via je mail, onze website (het verdwijnsein van Amazon Prime Video) en de social media-kanalen van Streamwijzer.

Chicago Fire: verhaal en informatie

Deze spannende dramaserie gaat over de professionele en persoonlijke levens van brandweerlieden en paramedici die onder lastige omstandigheden werken in Chicago.

TitelChicago Fire
SoortSerie
Jaar2012-
Duur11 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,0 uit 56.000 stemmen
MakerMichael Brandt, Derek Haas
CastTaylor Kinney
David Eigenberg
Joe Minoso
Christian Stolte
Eamonn Walker
Randy Flagler
Jesse Spencer
Kara Killmer
Yuriy Sardarov
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Chicago Med: verhaal en informatie

In deze spin-off van ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago P.D.’ worstelen artsen en verplegers van het Gaffney Chicago Medical Center met drama en onheil op de spoedeisende hulp.

TitelChicago Med
SoortSerie
Jaar2015-
Duur8 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb7,6 uit 25.000 stemmen
MakerDick Wolf, Matt Olmstead
CastNick Gehlfuss
Marlyne Barrett
S. Epatha Merkerson
Oliver Platt
Brian Tee
Torrey DeVitto
Yaya DaCosta
Colin Donnell
Lorena Diaz
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Synopsissen: Netflix